Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strenge lockdown voor deel Oostenrijk

Strenge lockdown voor deel Oostenrijk

WENEN (ANP/DPA) - In Oostenrijk, waar al extra beperkingen gelden voor ongevaccineerden, hebben twee deelstaten voor iedereen een strikte lockdown afgekondigd. Salzburg en Opper-Oostenrijk gaan weer grotendeels op slot in de strijd tegen het stijgend aantal coronabesmettingen.

De twee deelstaten kampen met de hoogste infectiecijfers van het land en de ziekenhuizen liggen er vol coronapatiënten. Het is de bedoeling voor Kerstmis de maatregelen te beëindigen, maar de autoriteiten geven geen garantie.

Enkel supermarkten, drogisterijen en apotheken blijven open. De rest van de detailhandel en de horeca moeten vanaf maandag dichtblijven, net als de scholen. Mensen mogen alleen hun huis nog verlaten voor dringende boodschappen, voor lichaamsbeweging, om naar het werk te gaan of om medische redenen.

Meer uit Buitenland

Kremlin zegt Iran opgeroepen te hebben zich te beheersen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi opgeroepen om zich te beheersen. De twee leiders hebben met elkaar gebeld. Raisi zou daarbij gezegd hebben dat Iran niet van plan is het conflict verder op te stoken.

37 minuten geleden
VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

GENÈVE (ANP/RTR) - Israël gaat door met de "onwettige" beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties. Israël en de Verenigde Staten beweren dat de omvang van de goederenstroom is toegenomen, maar volgens VN-agentschappen is dit niet voldoende.

1 uur geleden
Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

2 uur geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

3 uur geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

3 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

4 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

4 uur geleden