Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Streefbedrag van 10.000 euro voor nieuwe teststraat Urk behaald

Streefbedrag van 10.000 euro voor nieuwe teststraat Urk behaald

URK (ANP) - Het streefbedrag van de doneeractie voor een nieuwe coronateststraat voor de GGD Flevoland op Urk is behaald. Er is in totaal 10.030 euro gedoneerd. De actie werd opgezet door jongeren in Urk nadat de teststraat afgelopen zaterdag afbrandde tijdens rellen tegen de avondklok.

Initiatiefnemer Jan Baarssen zette de actie maandag online "om buitenwonenden ook de goede kant van de Urker jeugd te laten zien". Het geld is bedoeld om een nieuwe testlocatie op te zetten. De initiatiefnemer schrijft dat GGD Flevoland het "hartstikke fijn" vindt dat de jongeren deze actie hebben opgezet.

In Urk gingen zaterdag tientallen mensen de straat op uit protest tegen de avondklok. Ze reden in ongeveer honderd auto's luid toeterend over het haventerrein. De coronateststraat van de GGD bij het terrein werd in brand gestoken en raakte zwaar beschadigd. GGD Flevoland noemde de brand een "flinke klap in ons gezicht".

Meer uit Binnenland

Eerste Kamer wil stikstoffonds voorlopig niet behandelen

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer wil het stikstoffonds niet meer behandelen, totdat er een nieuw kabinet is. Senator Saskia Kluit (GroenLinks-PvdA) meldde dinsdag tijdens een vergadering dat haar fractie een verzoek om het controversieel te verklaren zal steunen. Daarmee zijn ten minste 41 van de 75 senatoren voor het controversieel verklaren van het stikstoffonds.

11 minuten geleden
Rotterdam wil noodwet voor energieprojecten met stikstofuitstoot

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam roept het demissionaire kabinet op om met noodwetgeving te komen, zodat projecten die bijdragen aan de energietransitie kunnen doorgaan, ondanks de stikstof die vrijkomt bij de bouw. "Nieuwe projecten in de haven kunnen nu niet starten doordat er geen natuurvergunning is vanwege stikstofdepositie", schrijven twee wethouders dinsdag in een brandbrief.

24 minuten geleden
Kamer wil einde aan uitzonderingspositie voor Tata Steel

DEN HAAG (ANP) - Er moet een einde komen aan de uitzondering op uitstootregels voor Tata Steel, vindt de Tweede Kamer. Bijna de hele Kamer wil dat de regering "zo spoedig mogelijk" de Europese uitzondering terugdraait, zodat ook Tata Steel aan de geldende regels wordt gehouden.

51 minuten geleden
Rob Stenders stopt als zendermanager van Radio Veronica

AMSTERDAM (ANP) - Rob Stenders stopt als zendermanager bij Radio Veronica, maar blijft wel actief als presentator van zijn middagprogramma op de zender. Dat bevestigt een woordvoerder van nieuwe eigenaar Mediahuis na een bericht van Adformatie hierover.

54 minuten geleden
Kamer wil verbod op 'onnodige medische ingrepen' in veehouderij

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil vanaf 1 januari 2025 een verbod op "onnodige medische ingrepen" bij dieren, zoals het afknippen van staarten bij biggen. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel hiertoe van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

55 minuten geleden
Noordwijk wil onder voorwaarden 40 jonge asielzoekers opvangen

NOORDWIJK (ANP) - De Zuid-Hollandse gemeente Noordwijk is bereid om jonge asielzoekers op te vangen na een oproep van staatssecretaris Eric van der Burg, maar wel onder strenge voorwaarden. Er is plek voor maximaal veertig jongeren. Zij kunnen vier maanden blijven en geen dag langer, ook niet op een andere plek binnen de gemeente. Noordwijk wil dat er geen 'veiligelanders' worden opgevangen.

1 uur geleden
Tweede Kamer wil dat de import van kalfjes stopt

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de import van kalfjes. Volgens het onlangs vertrokken PvdD-Kamerlid Leonie Vestering gaan de lange reizen met de "piepjonge kalfjes gepaard met ernstig dierenleed". Zij meldt ook dat het afgelopen halfjaar meer kalfjes uit Ierland zijn gehaald dan daarvoor.

1 uur geleden