Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Streamingdiensten snellen door crisis bioscopen voorbij'

'Streamingdiensten snellen door crisis bioscopen voorbij'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdiensten zoals Netflix en Videoland noteren bij elkaar dit jaar voor het eerst meer omzet dan bioscopen. Dat meldt accountants- en adviesbureau PwC op basis van onderzoek naar de entertainmentsector. Bioscopen worden hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus en het omzetverlies voor 2020 wordt geschat op 66 procent.

PwC is pessimistisch over de toekomst van bioscopen en rekent erop dat de filmhuizen pas in 2024 terug zijn op het niveau van voor de crisis. Tegen die tijd wordt de omzet van streamingsdiensten geschat op 86,6 miljard dollar liggen, twee keer zo hoog als de omzet van bioscopen.

De onderzoekers hebben niet eerder zo'n sterke daling van de entertainmentsector gezien in de ruim twintig jaar dat ze die volgen. "Voor 2020 verwachten wij een daling van 5,6 procent, zo’n 120 miljard dollar, ten opzichte van recordjaar 2019", zegt Casper Scheffer, entertainment- en media expert bij PwC. "Zelfs tijdens de banken- en kredietcrisis was de krimp met 3 procent minder scherp." Voor 2021 verwacht PwC herstel van de industrie en een groei van ruim 6 procent. Die wordt vooral gedreven door ontwikkelingen als virtual reality, esports en streaming.

De coronacrisis zorgt ook voor een daling van de advertentieomzet. Voor dit jaar verwacht PwC een daling van 13,4 procent, zo'n 86,5 miljard dollar. De markt is waarschijnlijk pas in 2022 weer op het niveau van voor de crisis.

Meer uit Financieel

Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

17 minuten geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

1 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

1 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

3 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

4 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

6 uur geleden