Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strandtenthouders hopen op terrasbediening

Strandtenthouders hopen op terrasbediening

DEN HAAG (ANP) - Strandtenthouders hopen dinsdagavond tijdens de persconferentie van het kabinet te horen dat er op de terrassen weer bediend mag worden. Dat laat de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee Strand (NSVN) weten. Volgens de vereniging zijn de strandtenthouders er klaar voor om weer open te gaan. "Dit frustreert, dat er nog niks kan. Er moet juist gekeken worden naar wat wel kan", zegt een woordvoerder.

Normaal gesproken begint het strandtentenseizoen begin maart. De vereniging zegt geen signalen te hebben ontvangen van strandtenthouders die ondanks de verplichte sluiting van de horeca toch willen opengaan. Dat zeggen sommige winkeliers wel te gaan doen, meldde winkeliersvereniging INretail eerder.

Volgens een woordvoerder van de NSVN is het allerbelangrijkste voor strandtenthouders perspectief. "Zoals 1 april of 1 mei weer open kunnen, zodat de ondernemers weten waar ze naartoe werken." Hij noemt de situatie uitzichtloos en zegt dat de maatregelen om coronaproof open te zijn, zoals in de zomer vorig jaar, nog steeds goed zijn. "Ik zou niet weten wat er nog meer bedacht moet worden." Klanten moesten zich toen onder andere registreren als ze ergens een drankje of hapje wilden.

In Nederland staan 340 strandpaviljoens. Ongeveer de helft daarvan mag er permanent staan en het hele jaar open zijn, de rest is seizoensgebonden. Vanwege de verplichte sluiting van de horeca in maart 2020 konden eigenaars van tijdelijke strandpaviljoens gebruik maken van een winterregeling waarin ze hun strandtent in de winter konden laten staan. Dat scheelde de eigenaars in de kosten voor afbouw en opslag. Dat deden zo'n 140 paviljoens.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 week geleden
Ze zullen er geen oren naar hebben in Den Haag ook al weten ze dat het coronaproof kan. Ze durven geen maatregelen te nemen zonder een andere groep uit te sluiten en om niet nog meer onrust te zaaien zal het zijn allemaal of niet, ook de terrassen van de andere horeca ondernemers. Zeker in een restaurant voel ik me veiliger dan in "essentiele winkel" waar het heel vaak een grote puinhoop is wat regels betreft

Meer uit Binnenland

Mogelijk vergoeding voor kinderopvang na stint-uitspraak rechter

GRONINGEN (ANP) - Kinderopvangorganisaties hebben een overwinning behaald in het dossier rond de stint en maken waarschijnlijk kans op een schadevergoeding. Een rechter in Groningen heeft geoordeeld dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opnieuw moet kijken naar een besluit om de elektrische bolderkar definitief van de weg te halen.

4 uur geleden
Grapperhaus: geen opdracht van regering om ministers te vervolgen

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zal geen opdracht geven om de ministers en staatssecretarissen in de toeslagenaffaire rond de kinderopvang te vervolgen. Hij volgt daarmee het advies op van de procureur-generaal bij de Hoge Raad.

4 uur geleden
Kabinet gaat inlichtingenwet aanpassen na kritisch rapport

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aanpassen na een kritisch rapport van een evaluatiecommissie. De aanbevelingen van de commissie worden overgenomen. Dat schrijven ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Horeca: openen terrassen staat hoog op lijstje kabinet

DEN HAAG (ANP) - Het openen van de terrassen staat "heel hoog" op het lijstje van het kabinet, maar of versoepelingen mogelijk zijn is volledig afhankelijk van de situatie van de virusuitbraak. Dit heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) te horen gekregen in een gesprek met betrokken ministers.

6 uur geleden
Europese toezichthouder positief over nog een coronageneesmiddel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese toezichthouder voor medicijnen, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), is te spreken over een coronageneesmiddel dat is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Eli Lilly. Dat combineert twee antilichamen voor de behandeling van mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Door het middel worden mensen blootgesteld aan minder virusdeeltjes in hun lichaam en lopen ze dus minder risico ernstig ziek te worden.

8 uur geleden
Twee ouderen slachtoffer van 'prikfraudeurs'

HEERJANSDAM (ANP) - Een 90-jarige en 83-jarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Heerjansdam zijn in januari en februari slachtoffer geworden van 'prikfraudeurs'. Er kwamen mensen aan de deur die zich voordeden als medewerkers van de GGD die een coronavaccin kwamen toedienen. De vrouwen lieten hen binnen en hebben volgens de politie 'een prik' gevoeld. Of de vrouwen daadwerkelijk zijn geïnjecteerd en met welke stof dan, is volgens een politiewoordvoerster nog in onderzoek. Ze spreekt van "een bizarre zaak" omdat er niets is ontvreemd uit de woningen en er evenmin moest worden betaald voor de vaccinatie.

9 uur geleden
Advies Hoge Raad: geen vervolging ministers toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - De procureur-generaal bij de Hoge Raad, Jos Silvis, ziet geen aanknopingspunten voor een strafrechtelijk onderzoek tegen ministers en staatssecretarissen in de toeslagenaffaire rond de kinderopvang.

9 uur geleden