Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strandtenten willen komende winter blijven staan

Strandtenten willen komende winter blijven staan

SCHEVENINGEN (ANP) - Exploitanten van strandtenten willen dat hun paviljoens de komende wintermaanden gewoon kunnen blijven staan. Na maandenlang te hebben moeten overleven met geen of een fractie van de normale omzet door de coronacrisis, is het onmogelijk om de financiële lasten van het afbreken en weer opbouwen te dragen, zegt André Triep. Hij is voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen en eigenaar van strandclub WIJ.

Triep stelt namens alle strandtenthouders langs de Nederlandse kust te spreken, die bezig zijn zich te verenigen in een landelijke belangenorganisatie. De strandtenten willen volgens hem enkel blijven staan. "Het gaat er niet om dat we open willen blijven. Onze kostenbesparing zit hem in het niet hoeven afbreken, opslaan en weer opbouwen." De kosten van af- en opbouw van strandtenten kunnen volgens Triep oplopen tot 150.000 euro.

Strandpaviljoens langs de Nederlandse kust verkeren nog steeds in zwaar weer door de coronacrisis, stelt de Scheveningse strandtenthouder. "Op dit moment draaien strandtenten nog geen 15 procent van hun normale omzet."

Seizoensbedrijven lijken volgens hem ondertussen weer achter het net te vissen in het nieuwe steunpakket, aldus Triep. Het lijkt er volgens hem op dat er voorbij wordt gegaan aan seizoenspatronen in de omzet. Veel strandexploitanten zijn in de wintermaanden gesloten, geeft hij aan. "Er moet nú iets gebeuren, anders zal de Nederlandse kust in de zomer van 2021 bijna geen strandpaviljoens meer tellen", aldus Triep.

Meer uit Binnenland

Waakhond wil uitleg van politie over gebruik persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat de politie uitlegt hoe ze met persoonsgegevens omgaat. De organisaties spreken elkaar daar binnenkort over, meldt de privacywaakhond. Donderdag publiceerde Amnesty International een rapport waarin staat dat de politie het recht op privacy van demonstranten schendt. Ook is er volgens de mensenrechtenorganisatie nauwelijks toezicht op de manieren waarop de politie surveilleert.

3 uur geleden
Nederland wil tientallen Leopard 1's van Zwitsers voor Oekraïne

BULBOACA/DEN HAAG (ANP) - Nederland wil van een Zwitsers bedrijf tientallen Leopard 1-tanks kopen om aan Oekraïne te leveren. Het is nog wel zaak daarvoor de toestemming van de Zwitserse regering te verkrijgen, zeggen betrokkenen. Die is tot dusver terughoudend met medewerking aan wapenleveringen.

5 uur geleden
Belastingbetaler krijgt vanaf eind 2024 eigen belangenbehartiger

DEN HAAG (ANP) - Een speciale belangenbehartiger moet vanaf eind 2024 opkomen voor de belastingbetaler, bijvoorbeeld als deze in conflict raakt met de fiscus. Het ministerie van Financiën heeft hiervoor een 'kwartiermaker' aangewezen die moet kijken hoe de organisatie rond deze belangenbehartiger eruit moet zien.

5 uur geleden
DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat

HAARLEM (ANP) - De Limburgse band DeWolff is er donderdag in geslaagd het wereldrecord voor de snelst gedrukte plaat te breken. De poging begon rond 13.00 uur en volgens de band lagen na 2 uur, 59 minuten en 28 seconden vinylplaten van het nummer in twee Haarlemse platenzaken.

6 uur geleden
Drie verdachten fatale steekpartij festival Amsterdam langer vast

AMSTERDAM (ANP) - De drie verdachten die vastzitten voor de dodelijke steekpartij van afgelopen zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, zo laat een woordvoerder van de rechtbank weten.

6 uur geleden
TEFAF-baas stapt plotseling op

MAASTRICHT/NEW YORK (ANP) - De Nederlandse directeur van de belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, Bart Drenth, is plotseling opgestapt. Dat bevestigt hij aan het ANP, maar hij wil niet zeggen waarom. Buitenlandse media brengen hem in verband met oude en niet meer openbare tweets, die anti-woke zouden zijn en over moslims en linkse opinies zouden gaan.

6 uur geleden
Start haringseizoen op 14 juni onzeker

DEN HAAG (ANP) - Het is onzeker of het haringseizoen op 14 juni kan beginnen, zoals gebruikelijk. De haring die nu wordt gevangen is niet vet genoeg om tot Hollandse Nieuwe te worden verwerkt, meldt het Nederlands Visbureau donderdag. Volgende week moet de sector een beslissing nemen.

6 uur geleden