Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strandtenten voorzien een drukke week door zomerse temperaturen

Strandtenten voorzien een drukke week door zomerse temperaturen

DEN HAAG (ANP) - Na flink wat regen, bewolking en herfstachtige temperaturen zijn de zomerse weersvooruitzichten van deze week meer dan welkom bij de ruim driehonderd strandpaviljoens aan de Nederlandse kustlijn. Dat komt naar voren uit een rondgang van ANP. "Het is weer vol gas voor paviljoenhouders", vertelt bestuurslid Niels Priester van de Nederlandse Kust Vereniging die de Nederlandse strandpaviljoenhouders vertegenwoordigt.

Priester heeft zelf een tweetal paviljoens in Zandvoort waar het volgens hem nu flink bijbenen is. "Deze drukte is heel lang geleden, je merkt dat Nederland echt op het mooie weer zat te wachten."

Ook aan de Belgische grens is het druk, ziet leidinggevende Jill van strandpaviljoen De Strandloper in Zeeland. "We hebben het de afgelopen dagen hartstikke druk gehad, terwijl er een aantal weken terug echt niemand naar het strand kwam. We hebben nu snel een heel leger personeel ingeschakeld." Vooral de zuiderburen weten het paviljoen van Jill wel te vinden, vertelt ze. "Als het zonnetje schijnt, dan gaan de Belgen altijd wel op pad."

Optimistisch

Bij Kon-Tiki Beach in Vlissingen zijn er ook toeristen genoeg, maar dan vooral uit Duitsland, ziet eventmanager Cees. "Het is druk, de mensen hebben weer zin om erop uit te gaan. Je merkt dat er al vroeg in de ochtend mensen naar het strand gaan. Het terras is weer gevuld en de parasols kunnen weer open."

Toch is het mooie weer maar voor even, want er wordt komend weekend weer regen voorspeld. Desondanks maakt Priester zich er geen zorgen over. "Het is godzijdank zo dat de voorspellingen aan het strand vaak niet kloppen, maar ik word sowieso niet zo snel zenuwachtig. Slecht weer komt altijd, het is alleen de vraag wanneer het komt."

Over de piekmaanden juli en augustus zijn de paviljoenhouders vooral optimistisch. "We kijken er positief naar uit. We hebben genoeg personeel om goed te draaien, dus laat de zomer maar komen en de vakanties beginnen", zegt Cees. Hetzelfde geldt in Zeeland bij De Strandloper, volgens Jill. "We kijken met blijdschap vooruit naar een goede zomer." En ook Priester rekent op een druk zomerseizoen voor paviljoenhouders. "Dan heeft iedereen vakantie en tijd. Nu heb je nog niet echt het zomergevoel, maar na twee dagen mooi weer kan ik me al niet meer herinneren dat ik ooit een lange broek aanhad."

Meer uit Financieel

Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

14 minuten geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

2 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

3 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

5 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

5 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

6 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

7 uur geleden