Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strandtenten Scheveningen zijn er klaar voor: blijven lachen!

Strandtenten Scheveningen zijn er klaar voor: blijven lachen!

DEN HAAG (ANP) - In heel Nederland zijn de eigenaren van kroegen, cafés en strandtenten er klaar voor. Nog eventjes en ze mogen na zo'n 10 weken de deuren weer openen. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is binnen plek voor maximaal 30 mensen, de terrassen zijn op veel plaatsen uitgebreid. Ook daar geldt dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.

Op de boulevard in Scheveningen loopt het maandagochtend behoorlijk vol. Op de stranden is het al flink druk. Voor de strandtenten staan nog geen rijen mensen. Personeel is op veel plaatsen in de weer met emmertjes sop waarmee de tafeltjes een laatste schoonmaakbeurt krijgen.

"Het is een hele spannende dag, ik heb er heel veel zin in", zegt de eigenaar van The Fat Mermaid, waar mensen vooraf hebben moeten reserveren voor een plaats op het terras. Er wordt gewerkt met tijdsblokken van 2,5 uur. "Vanaf 13.00 uur is alles volgeboekt."

Blijven lachen

Rebecca, eigenaresse van Beachclub Twins, spreekt kort voor de hernieuwde opening haar tientallen personeelsleden toe. "Zijn we er klaar voor?", vraagt ze. "En denk erom: blijven lachen!"

"Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren", zegt Rebecca. "We hebben 175 stoelen op het terras. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Alleen binnen werken we met reserveringen, buiten doen we dat niet."

Ze kijkt uit naar 12.00 uur. "Eindelijk kunnen we weer van start. Je wilt toch mensen gelukkig maken. We gaan er vol gas voor."

Meer uit Binnenland

Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

39 minuten geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

1 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

1 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

2 uur geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

2 uur geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist.

2 uur geleden