Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stranden en badplaatsen geven rustig beeld

Stranden en badplaatsen geven rustig beeld

DEN HAAG/HAARLEM (ANP) - Op de stranden is het de eerste dag van het paasweekeind rustig gebleven. De kustplaatsen melden dat de mensen zich keurig hebben gehouden aan de oproep om weg te blijven.

Aan de stranden in de regio Den Haag was de situatie op de zonnige zaterdag goed beheersbaar, meldde de woordvoerder van waarnemend burgemeester Johan Remkes. "Het was hier en daar wat drukker, maar de politie heeft niet speciaal hoeven optreden."

In de regio Haaglanden waren de parkeerplaatsen bij de stranden gesloten, maar de toegangswegen open. Afzettingen waren paraat voor als het toch te druk zou worden.

Noordwijk

De boulevard en het strand van Noordwijk gaven een rustig beeld. "De mensen zijn weggebleven en daar zijn we blij om", zei een woordvoerder. Burgemeester Wendy Verkleij had opgeroepen niet naar Noordwijk te komen en met Pasen thuis te blijven. De gemeente had alle parkeerplaatsen afgesloten en de Langevelderslag.

"We hebben alleen even een moment van drukte gehad met fietsers bij de Duindamseweg. Daar hebben onze handhavers mensen laten afstappen en ze verder laten lopen richting het strand. Maar dat was alles", aldus de woordvoerder.

Bloemendaal en Zandvoort

Ook op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort waren nagenoeg geen mensen te zien. Ook deze doorgaans populaire badplaatsen hadden uit voorzorg de belangrijkste toevoerwegen voor gemotoriseerd verkeer afgesloten en de parkeerterreinen dichtgegooid. "Het was gewoon rustig op de stranden, dat geldt ook voor IJmuiden en Wijk aan Zee."

Ook de Waddeneilanden werden niet overlopen. Een woordvoerder van de gemeente Texel liet weten dat het op eiland "zeer rustig" was. "Ik heb het idee dat het nog rustiger was dan vorig weekend." Ook op de Friese Waddeneilanden en bij de Friese meren was geen sprake van buitensporige drukte, meldde een woordvoerder van Veiligheidsregio Fryslân.

Zeeland

In Zeeland was het stil op de doorgaande wegen en bij de stranden, meldde de veiligheidsregio. Veel mensen vermaakten zich thuis. "Als iedereen ook de komende tijd zijn verantwoordelijkheid blijft nemen, hoeven preventieve maatregelen zoals het sluiten van de boulevard in Vlissingen niet uitgebreid te worden", zei Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester van Terneuzen.

Meer uit Binnenland

UWV wil snel aan de slag met eindrapport arbeidsongeschiktheid

DEN HAAG (ANP) - Het UWV hoopt snel aan de slag te kunnen met de aanbevelingen uit het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdag is gepresenteerd. Volgens de uitvoeringsinstantie van uitkeringen is het van groot belang dat het huidige stelsel vereenvoudigd wordt. "Door de complexiteit van het huidige stelsel is de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid in het geding gekomen", zegt Johanna Hirscher, lid van de raad van bestuur van UWV.

9 minuten geleden
FNV snoeihard over eindrapport arbeidsongeschiktheidsstelsel

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet te spreken over het eindrapport over het arbeidsongeschiktheidsstelsel dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. De bond mist met name concrete aanbevelingen en zegt dat er niet goed is gekeken naar eerdere voorstellen die FNV over herziening van onderdelen van het stelsel heeft gedaan.

1 uur geleden
Advies: arbeidsongeschiktheidsstelsel kan en moet veel simpeler

DEN HAAG (ANP) - Inkomensregelingen voor mensen die door een aandoening of beperking niet (meer) kunnen werken, moeten hoe dan ook veel simpeler worden. Er zijn verschillende varianten nodig, maar juist voor een groep voor wie het stelsel "onevenredig slecht uitpakt", de vroeggehandicapten, kan de commissie nog geen structurele oplossing aanbevelen. In totaal ontvingen vorig jaar ruim 790.000 mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

1 uur geleden
VN-rapporteur hekelt 'excessieve' aanpak klimaatactivisten

GENÈVE (ANP) - Een rapporteur van de Verenigde Naties is uiterst kritisch over de manier waarop Nederland en andere Europese landen milieuactivisten aanpakken. Speciaal Rapporteur Michel Forst noemt in een overzicht van "hardvochtige en buitenproportionele straffen" onder meer de veroordeling voor opruiing van Nederlandse klimaatactivisten die hadden opgeroepen tot het blokkeren van de A12. De inzet van waterkanonnen tijdens klimaatdemonstraties is volgens Forst ook "excessief".

2 uur geleden
Hof: AD mag met voorwaarde Peter R. de Vries-artikel publiceren

AMSTERDAM (ANP) - Het AD mag een artikel publiceren dat is gebaseerd op geluidsopnames die gemaakt zijn door wijlen Peter R. de Vries. Dat oordeelde het hof Amsterdam donderdag in een door Royce de Vries aangespannen kort geding tegen de krant. Het AD moet er echter wel voor zorgen dat bepaalde informatie niet naar personen herleidbaar is.

2 uur geleden
WTC Leeuwarden wordt weer wachtkamer voor Ter Apel

LEEUWARDEN (ANP) - Nieuwe asielzoekers die nog niet kunnen worden opgevangen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, krijgen voorlopig onderdak in het WTC in Leeuwarden. Het gebouw is opnieuw beschikbaar als zogenoemde overlooplocatie.

2 uur geleden
Omroepen: reactie WNL doet slachtoffers wangedrag geen recht

HILVERSUM (ANP) - De manier waarop de raad van toezicht van Omroep WNL heeft gereageerd op de ervaringen die tientallen (oud)-medewerkers deelden in het AD "doet geen recht aan hun moed om dit soort verhalen te delen. Als een omroep of de NPO dit soort meldingen niet serieus neemt, zeker na het rapport van de commissie-Van Rijn, dan zijn we geen knip voor de neus waard." Dat stelt voorzitter Arjan Lock namens het College van Omroepen, de koepel waarin Hilversumse omroepen overleggen.

3 uur geleden