Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strafzaak over dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen

Strafzaak over dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen

ALMELO (ANP) - Een man uit Haaksbergen staat vrijdag terecht voor een fataal ongeluk met een klaphamer, waarbij op oudejaarsdag vorig jaar de 12-jarige Bram om het leven kwam. De man wordt verdacht van dood door schuld.

Op 31 december 2021 was een klein buurtfeestje bezig op de Albert Cuyplaan, middenin een woonwijk, in het Overijsselse Haaksbergen. Daarbij sloeg Sebastiaan O. (38) met een zogenoemde klaphamer op magnesiumpoeder. Dat zorgt voor harde knallen, vergelijkbaar met carbid- of melkbusschieten.

De 12-jarige Bram die stond te kijken, werd in de borst getroffen door rondvliegende stukjes metaal van de klaphamer, die bij de explosie uiteen was gespat. Een 11-jarig vriendje liep zware verwondingen op aan zijn benen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde jongen die erbij stond, bleef ongedeerd.

"Afschuwelijk en dramatisch", noemde burgemeester Rob Welten van de Overijsselse plaats de gebeurtenis. "Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die nu volledig van de kaart zijn. Dit is het ergste wat je kan overkomen", zei Welten.

De ouders van Bram en zijn broertje zullen in de rechtbank in Almelo gebruikmaken van hun spreekrecht. In een documentaire van RTV Oost gaven ze aan dat ze willen pleiten voor een verbod op de klaphamer. "Bram krijgen we er niet mee terug, maar als we kunnen voorkomen dat ook maar ooit weer iemand komt te overlijden door een klaphamer, dan is zijn dood niet helemaal voor niets geweest", zeggen de ouders tegen de omroep.

Meer uit Binnenland

Evacuaties en lichtgewonde door explosie bij woning Spijkenisse

SPIJKENISSE (ANP) - Door een explosie bij een woning aan de Lisstraat in Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand lichtgewond geraakt. Het slachtoffer kreeg glas in een voet en is door ambulancepersoneel behandeld. Twee andere mensen moesten worden nagekeken omdat ze bij de ontploffing rook hadden ingeademd. Er ontstond geen brand, maar de politie spreekt van "een flinke explosie". Zo'n veertien bewoners van naastgelegen woningen zijn geƫvacueerd en worden in de buurt opgevangen, terwijl bouw- en woningtoezicht de veiligheid van de huizen controleert, zegt een woordvoerster van de politie.

2 uur geleden
Nieuwe maximumsnelheid in grootste deel van Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

2 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak tegen complotdenker Huig Plug

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de bekende complotdenker Huig Plug uit Katwijk en twee medeverdachten. Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen hem geƫist.

2 uur geleden
Scholen hebben weer Paarse Vrijdag

AMSTERDAM (ANP) - Op scholen in het hele land is het weer Paarse Vrijdag, de jaarlijkse actiedag in samenwerking met lhbti+-belangenbehartiger COC Nederland en de leerlingengroepen aangesloten aan de GSA, de Gender & Sexuality Alliance. Volgens het COC doen elk jaar meer dan duizend middelbare scholen en mbo's mee aan de dag ter ondersteuning van de genderdiversiteit en seksuele diversiteit, maar haken ook steeds meer basisscholen aan.

2 uur geleden
Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het hoger beroep van de Mallorcazaak krijgen de nabestaanden van Carlo Heuvelman het woord. Zijn ouders maken bij het hof in Leeuwarden gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin.

2 uur geleden
COA: dertig asielzoekers voor de nacht naar opvang Stadskanaal

TER APEL (ANP) - Dertig asielzoekers zijn van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal gebracht, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De opvang in Stadskanaal ging donderdagavond open en moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

3 uur geleden
Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

8 uur geleden