Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strafproces moorden Enschede verder met strafeisen medeverdachten

Strafproces moorden Enschede verder met strafeisen medeverdachten

ALMELO (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het strafproces rond de viervoudige moord in een growshop in Enschede krijgen de drie medeverdachten hun strafeisen te horen. De verdachten zijn twee mannen uit St. Willebrord (Noord-Brabant) en een vrouw uit Breda. Ze worden verdacht van medeplichtigheid. Na het requisitoir van de officieren van justitie houden hun advocaten hun pleidooien.

Arie van D. (73) en zijn zoon Dennis (33) uit St. Willebrord zaten sinds 22 januari vorig jaar tot medio april dit jaar vast. Ze zouden voor de viervoudige moord op 13 november 2018 de wapens hebben geleverd of daarin hebben bemiddeld. Tot nu toe hebben ze bijzonder weinig verklaard tegenover de rechtbank in Almelo. Ze verwijzen slechts naar de verklaringen die ze eerder bij de politie hebben afgelegd.

Zizi W. (30) uit Breda, een goede vriendin van Dennis, werd op 29 januari 2019 opgepakt. Zij wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de aanschaf van de gebruikte vuurwapens door de hoofdverdachten in contact te brengen met de vermeende wapenhandelaren Van D. Ook zij kwam in april vrij, omdat de rechtbank vond dat er niet genoeg bewijzen waren voor de stelling dat de drie medeverdachten op de hoogte waren van het moordplan van het uit Servië afkomstige trio.

W. woont de meerdaagse rechtszaak in Almelo niet bij. Daartoe is ze volgens haar advocaat niet in staat, omdat ze ziek is en in een scootmobiel zit. Ze zou bang zijn voor besmetting met het coronavirus in de rechtbank in Almelo. Daarnaast zouden ‘veiligheidsaspecten’ een rol spelen.

Tegen de hoofdverdachten Camil A. (59) en zijn zonen Dejan A. (33) en Denis A. (32) eiste justitie vrijdag driemaal een levenslange gevangenisstraf, in lijn met de wens van de nabestaanden.

Meer uit Binnenland

Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

21 minuten geleden
OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Die krant schrijft dat de vrouw de acteur naar Arnhem heeft laten lokken omdat ze boos zou zijn over "slechte seks" die ze lang geleden heeft gehad met Muijs.

1 uur geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

1 uur geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

1 uur geleden
Groningen en Gouda vangen jonge asielzoekers op

GRONINGEN (ANP) - Zowel Groningen als Gouda heeft besloten om jonge asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden. Dat moet de druk op de asielopvang helpen verminderen.

2 uur geleden
NS: Geen of verkeerde info op schermen stations door storing

UTRECHT (ANP) - Op de schermen op treinstations wordt geen of verkeerde informatie getoond door een technische storing, zo meldt de NS. Reizigers worden opgeroepen om te letten op de omroepberichten of hun reis in de app te plannen.

3 uur geleden
Elf aanhoudingen rond vervolg wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdagmiddag elf mensen aangehouden in het gebied rond de Johan Cruijff ArenA. Daar speelde Ajax zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Feyenoord uit. Tien mensen werden opgepakt omdat zij een bivakmuts bij zich hadden, één persoon omdat die nog gezocht werd voor een ander strafbaar feit.

3 uur geleden