Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strafeisen verwacht in strafzaak rond verdwenen Sumanta Bansi

Strafeisen verwacht in strafzaak rond verdwenen Sumanta Bansi

ALKMAAR (ANP) - In de strafzaak rond de spoorloos verdwenen Sumanta Bansi horen de verdachten dinsdag in de rechtbank in Alkmaar de strafeisen van het Openbaar Ministerie. Het OM verdenkt Manodj B. (42) uit Hoorn en zijn vader Dwarka B. (65) ervan dat ze de Surinaamse studente om het leven hebben gebracht. Manodj B. zou daarna het lichaam hebben weggemaakt.

De destijds 22-jarige Bansi verdween in februari 2018 spoorloos. Een reeks zoektochten naar haar stoffelijke resten hebben tot op heden niets opgeleverd. Na een nieuwe tip doorzocht de politie vorige week donderdag nog een deel van recreatiegebied de Hulk in Scharwoude, maar opnieuw tevergeefs.

De studente biomedische wetenschappen woonde destijds bij B. en zijn gezin en raakte in verwachting. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel. Bij een eerdere zwangerschap had de studente onder druk van het gastgezin al besloten tot een abortus.

De 42-jarige B. ontkent dat hij Bansi heeft gedood, maar justitie beschikt over uiterst belastende afgeluisterde telefoongesprekken. Ook zijn er twijfels over zijn alibi. Zo zou hij tegen de politie hebben verklaard dat hij op de dag van de vermissing aan het werk was, maar volgens zijn werkgever had hij een atv-dag. Kort na de verdwijning van Sumanta bracht hij haar bed naar de vuilstort en kocht hij een nieuw bed. Aan haar moeder vertelde hij dat ze op vakantie was gegaan en niet meer terugkeerde.

Meer uit Binnenland

CBS: voor het eerst in jaren doen meer mensen vrijwilligerswerk

DEN HAAG (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

2 uur geleden
Explosie op Noordplein in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie heeft maandag even voor middernacht schade aangericht in een portiek op het Noordplein in de Rotterdamse wijk Oude Noorden. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de ontploffing.

3 uur geleden
Halsema: optreden nodig als KNVB en Ajax geen maatregelen nemen

AMSTERDAM (ANP) - Als Ajax en de KNVB niet bereid zijn om verdergaande maatregelen te nemen naar aanleiding van de ongeregeldheden zondag in en rond de Johan Cruijff ArenA, dan vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema dat ze moet optreden. Ze zou dan kunnen besluiten om bepaalde maatregelen op te nemen in de voorwaarden van een vergunning voor de wedstrijden van Ajax in Amsterdam, of in het uiterste geval verbieden dat er gespeeld wordt. Dat zei Halsema maandagavond in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Staatssecretaris: maatwerkafspraken met Tata kosten helaas tijd

VELSEN-ZUID (ANP) - De overheid kan "helaas niet van de ene op de andere dag maatwerkafspraken" maken met Tata Steel over het verankeren van gezondheidsdoelen. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) zei dat tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen over het recente RIVM-rapport, waarin wordt vastgesteld dat emissies door Tata Steel de levensverwachting van inwoners van het nabijgelegen Wijk aan Zee met gemiddeld 2,5 maand verkorten. Ook is er een verhoogde kans op longkanker en astma in de regio.

6 uur geleden
Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

6 uur geleden
Ruim 38.000 handtekeningen voor sluiting delen Tata Steel

VELSEN-ZUID (ANP) - Greenpeace biedt maandagavond een petitie aan met 38.825 handtekeningen waarin wordt opgeroepen tot sluiting van ziekmakende delen van staalfabriek Tata Steel. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) neemt de petitie in ontvangst tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen.

8 uur geleden
Rij voor aanmeldcentrum Ter Apel, maar volgens COA genoeg plek

TER APEL (ANP) - Zo'n veertig mensen, onder wie kleine kinderen, staan maandagavond in de rij voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, meldt MiGreat. Volgens de hulporganisatie is het onduidelijk of er voor iedereen een bed beschikbaar is. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat er inderdaad een rij staat bij het aanmeldcentrum, maar dat er de komende nacht voor iedereen onderdak en een bed is.

8 uur geleden