Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Straf hockeyclub Kampong na corona-affaire Janssen blijft staan

Straf hockeyclub Kampong na corona-affaire Janssen blijft staan

UTRECHT (ANP) - De straf die hockeyclub Kampong heeft gekregen naar aanleiding van de gebrekkige communicatie rond een positieve coronatest van international Jip Janssen blijft staan. Kampong kreeg van de competitieleiding van hockeybond KNHB 3 punten in mindering en het duel met Tilburg moest worden overgespeeld.

De onafhankelijke commissie van beroep van de KNHB oordeelde dat de KNHB in redelijkheid tot haar besluit is gekomen en heeft het beroep van Kampong afgewezen. Voor het overspelen van het duel tussen Tilburg en Kampong moet nog een nieuwe datum worden vastgesteld.

Eerder oordeelde de tuchtcommissie van de KNHB al dat SV Kampong Hockey onjuist had gehandeld. De vereniging had geen melding gemaakt dat Janssen, die op 25 september meedeed aan de wedstrijd, in afwachting was van een coronatest. Tijdens de rust kreeg hij te horen dat zijn coronatest positief was. Hiervoor heeft de tuchtcommissie Kampong een boete van 500 euro opgelegd. Daartegen is de club niet in beroep gegaan.

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

5 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

5 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

6 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

7 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

7 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. Belgiƫ, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

7 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

8 uur geleden