Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Straatracers gewond in Hendrik-Ido-Ambacht, politie wil ingrijpen

Straatracers gewond in Hendrik-Ido-Ambacht, politie wil ingrijpen

HENDRIK-IDO-AMBACHT (ANP) - In Hendrik-Ido-Ambacht en ook op andere plekken in de Zuid-Hollandse regio Drechtsteden is er de afgelopen weken overlast door straatracebijeenkomsten. Afgelopen zondag raakten twee mensen die raceten op scooters gewond toen ze frontaal op elkaar botsten, zegt een politiewoordvoerster. De politie wil de races stoppen en gaat daarom actiever handhaven.

Het ging zondag in Hendrik-Ido-Ambacht om een bijeenkomst op en rond de Nijverheidsweg. Daar waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig. Op sociale media wordt er vaak van tevoren een oproep geplaatst om te komen, legt de woordvoerster uit. Volgens de politie zijn de races levensgevaarlijk en kunnen ook omstanders gewond raken. Bovendien zorgt de herrie voor overlast en komen de ronkende motoren ook de luchtkwaliteit niet ten goede.

"Met het oog op komend weekend en het mooie weer willen we de boodschap afgeven: kom niet en doe het niet", stelt de politie, die samenwerkt met de gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) om de straatraces aan te pakken. "Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving."

Behalve met scooters wordt er soms ook geracet met auto's, zegt de woordvoerster. Het is volgens haar lastig boetes uit te delen of aanhoudingen te verrichten. "Daarvoor moet je een strafbaar feit plegen. En daar staan met je scooter is an sich niet verboden. Voor een boete moet vastgesteld zijn dat er te hard is gereden, iemand geen rijbewijs heeft of bijvoorbeeld mogelijk onder invloed is." Omwonenden in Hendrik-Ido-Ambacht worden opgeroepen het te melden als zij weten welke straten als racebaan worden gebruikt.

Meer uit Binnenland

Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

22 minuten geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

46 minuten geleden
Vanaf vrijdag extra treinen naar Zandvoort vanwege zomerweer

ZANDVOORT (ANP) - Door het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om alle badgasten te kunnen vervoeren.

49 minuten geleden
NS: ritten nieuwe intercity 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

UTRECHT (ANP) - De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

1 uur geleden
Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

2 uur geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

2 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

7 uur geleden