Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Straatracers gewond in Hendrik-Ido-Ambacht, politie wil ingrijpen

Straatracers gewond in Hendrik-Ido-Ambacht, politie wil ingrijpen

HENDRIK-IDO-AMBACHT (ANP) - In Hendrik-Ido-Ambacht en ook op andere plekken in de Zuid-Hollandse regio Drechtsteden is er de afgelopen weken overlast door straatracebijeenkomsten. Afgelopen zondag raakten twee mensen die raceten op scooters gewond toen ze frontaal op elkaar botsten, zegt een politiewoordvoerster. De politie wil de races stoppen en gaat daarom actiever handhaven.

Het ging zondag in Hendrik-Ido-Ambacht om een bijeenkomst op en rond de Nijverheidsweg. Daar waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig. Op sociale media wordt er vaak van tevoren een oproep geplaatst om te komen, legt de woordvoerster uit. Volgens de politie zijn de races levensgevaarlijk en kunnen ook omstanders gewond raken. Bovendien zorgt de herrie voor overlast en komen de ronkende motoren ook de luchtkwaliteit niet ten goede.

"Met het oog op komend weekend en het mooie weer willen we de boodschap afgeven: kom niet en doe het niet", stelt de politie, die samenwerkt met de gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) om de straatraces aan te pakken. "Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving."

Behalve met scooters wordt er soms ook geracet met auto's, zegt de woordvoerster. Het is volgens haar lastig boetes uit te delen of aanhoudingen te verrichten. "Daarvoor moet je een strafbaar feit plegen. En daar staan met je scooter is an sich niet verboden. Voor een boete moet vastgesteld zijn dat er te hard is gereden, iemand geen rijbewijs heeft of bijvoorbeeld mogelijk onder invloed is." Omwonenden in Hendrik-Ido-Ambacht worden opgeroepen het te melden als zij weten welke straten als racebaan worden gebruikt.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

1 dag geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

1 dag geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

1 dag geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

1 dag geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

1 dag geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden