Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Straat Russische ambassade in Londen kleurt Oekraïens blauw-geel

Straat Russische ambassade in Londen kleurt Oekraïens blauw-geel

LONDEN (ANP/RTR) - Een groep activisten heeft donderdagochtend het verkeer tegengehouden op Bayswater Road, de straat voor de Russische ambassade in Londen, en die vervolgens overgoten met 300 liter blauwe en gele verf.

Met kruiwagens en bezems verspreidden de activisten de verf tot ze een Oekraïense vlag van 500 vierkante meter hadden geschilderd, pal voor de Russische diplomatieke post.

"Oekraïne is een onafhankelijke staat en Oekraïners hebben het recht op zelfbeschikking", liet de groepering, die zich Led By Donkeys noemt, weten in een statement. "Deze immense Russische vlag zal Poetin daaraan herinneren."

De activisten wijzen erop dat het gaat om niet-giftige en afwasbare verf.

Meer uit Buitenland

Vader Taylor Swift weg uit Australië na incident met fotograaf

CANBERRA (ANP/AFP) - De Australische politie zegt dat de vader van zangeres Taylor Swift "het land heeft verlaten". Het onderzoek naar de vermeende mishandeling van een fotograaf gaat wel door.

11 minuten geleden
Fors minder aanvallen op bases VS in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP) - De aanhoudende aanvallen op Amerikaanse bases in Syrië en Irak zijn vrijwel gestopt. Iran heeft pro-Iraanse milities in die landen gevraagd verdere escalatie te voorkomen, bericht The New York Times. De krant sprak met anonieme bronnen uit de VS en Iran.

47 minuten geleden
Bron: voorstel staakt-het-vuren Gaza gaat uit van 40 dagen

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Palestijnse beweging Hamas heeft een ontwerpvoorstel ontvangen voor een staakt-het-vuren met Israël, stelt een bron van persbureau Reuters. Het conceptvoorstel gaat uit van een aanvankelijke periode van veertig dagen waarin alle militaire operaties tijdelijk worden gestopt.

1 uur geleden
Media: Israëlische soldaten doden drie Palestijnen op Westoever

RAMALLAH (ANP/RTR) - Drie Palestijnen zijn dinsdag in de vroege ochtend gedood door Israëlische soldaten tijdens gevechten op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Ook raakten volgens de krant The Jerusalem Post drie Palestijnen gewond.

2 uur geleden
Biden heeft 'hoop' dat staakt-het-vuren in Gaza over week start

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft "hoop" dat volgende week maandag, op 4 maart, een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas van start kan gaan. Op bezoek in New York zei hij maandag dat zijn nationale veiligheidsadviseur hem heeft verzekerd dat "we dichtbij zijn", maar "nog niet klaar".

5 uur geleden
Ryan Gosling gaat I'm just Ken live zingen bij de Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan Gosling gaat het nummer I'm just Ken uit de film Barbie live zingen bij de Oscars. Dat meldt Variety maandag. Er werd al weken gespeculeerd of de acteur het nummer, dat hij in de film zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

9 uur geleden
Op zijn kant liggende Odysseus stuurt eerste beelden van de maan

HOUSTON (ANP/AFP) - Maanlander Odysseus heeft zijn eerste beelden van de maan gestuurd, meldt het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines. De beelden zijn van het zuidelijkste punt op de maan dat een voertuig ooit heeft bereikt.

11 uur geleden