Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stormloop op privéjets door coronacrisis

Stormloop op privéjets door coronacrisis

WASHINGTON (ANP) - Terwijl veel vliegtuigmaatschappijen zware tijden doormaken door de coronacrisis, doet een andere tak van de luchtvaartindustrie nog wel goede zaken. Bedrijven die vluchten aanbieden met privéjets zeggen dat de telefoon roodgloeiend staat.

"Het heeft allemaal te maken met het coronavirus", zegt topman Richard Zaher van het Amerikaanse Paramount Business Jets. Hij schat dat het aantal mensen dat informeert naar vluchten is verviervoudigd. Het aantal boekingen zou met 20 tot 25 procent zijn toegenomen.

"Onze vaste klanten vliegen nog steeds zoals ze dat altijd al deden. Maar we zien nu ook een toename van nieuwe klanten die in de meeste gevallen nog nooit privé hebben gevlogen", zegt de topman.

Fors prijskaartje

De nieuwe klanten hebben volgens Zaher vaak een persoonlijk noodgeval en kunnen of willen geen lijnvlucht nemen. Hij noemt het voorbeeld van een vrouw die haar moeder wilde verplaatsen in de VS. "De moeder kreeg zuurstof toegediend en moest van de ene naar de andere kust worden gevlogen."

Aan het gebruik van een privéjet hangt veelal een fors prijskaartje. Een retourtje Londen - New York kan zomaar 150.000 dollar (ruim 138.000 euro) kosten. Toch melden zich ook bij andere bedrijven meer klanten.

Grenzen

MayJets in Hongkong meldt dat het aantal boekingen is verdrievoudigd sinds het begin van de epidemie. Klanten zouden lijnvluchten mijden omdat ze niet in een afgesloten ruimte willen zitten met honderden mensen.

Daniel Tang van MayJets verwacht echter dat ook zijn sector niet ontkomt aan de gevolgen van de crisis. "Nu steeds meer landen de maatregelen aan de grenzen aanscherpen, wordt het steeds moeilijker om te vliegen. Zelfs met privéjets."

Meer uit Buitenland

EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

57 minuten geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

5 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

7 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

7 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

7 uur geleden
Honderden mensen geëvacueerd in Griekenland wegens storm Elias

VOLOS (ANP/AFP/DPA) - Zes weken na de dodelijke overstromingen in Griekenland hebben de hulpdiensten opnieuw vele tientallen mensen moeten evacueren. Rond de centrale stad Volos zijn 250 mensen naar een veilige plek geholpen. Nabij het eiland Evia stortte een helikopter neer.

7 uur geleden
Berlijn gaat voor miljarden raketafweersystemen van Israël kopen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse en Israëlische ministers van Defensie, Boris Pistorius en Yoav Galant, hebben in Berlijn een verklaring getekend voor de koop van Israëlisch-Amerikaanse Arrow 3 raketafweersystemen. Het gaat volgens de Israëlische defensie-industrie om ruim 4 miljard euro en is voor Israël de grootste wapendeal ooit.

8 uur geleden