Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stormloop op coronavlaggen bij Dokkumer Vlaggen Centrale

Stormloop op coronavlaggen bij Dokkumer Vlaggen Centrale

DOKKUM (ANP) - Het aantal bestellingen van de speciale coronavlag die de Dokkumer Vlaggen Centrale maakt voor het goede doel, is geëxplodeerd. De vlaggenmaker kan de vraag nauwelijks aan.

"Het is niet normaal, het loopt storm. We hadden al ingeschat dat er veel vraag zou zijn maar we moeten echt alle zeilen bijzetten. Het gaat om duizenden bestellingen. De webshop stond in brand", zei algemeen directeur Robert Jan Hageman dinsdagochtend tegen het ANP.

Het bedrijf, dat voor elke verkochte vlag geld doneert aan het Rode Kruis, heeft al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Nog niet eerder liep een product zo goed. "Het vorige record stond op ongeveer 9000 vlaggen rond de voetbal.", aldus Hageman

Aanvragen

Het idee voor de speciale vlag ontstond nadat er veel aanvragen voor waren binnengekomen. Op de rood-wit gekleurde vlag staan twee klappende handen in een hart afgebeeld en de tekst 'Met elkaar, voor elkaar!' "De tekst komt van iemand uit Brabant."

De vraag naar de vlaggen is volgens de directeur heel divers: particulieren, bedrijven en ook ziekenhuizen hebben zich gemeld. Door het grote aantal bestellingen is de levertijd wel wat opgelopen. "Het zomen van de vlaggen is handwerk en gebeurt door honderd dames. Maar ook een kantoormedewerker is achter de naaimachine gekropen."

Opbrengsten

Hageman benadrukt dat het initiatief "niet om commercieel gewin gaat". Het Rode Kruis heeft heel positief gereageerd. De DVC verwacht volgende week of de week daarna de eerste opbrengsten te kunnen overhandigen aan de hulporganisatie.

Hoe lang de actie duurt durft de directeur niet te voorspellen. Wel voorziet hij zware economische tijden voor zijn bedrijf. "Ik verwacht net als bij de vorige crisis binnen een paar weken een enorme dip in de verkoop."

Meer uit Binnenland

Verdachten voor de rechter na gebruik app van FBI

ZWOLLE (ANP) - Acht verdachten staan vanaf woensdag terecht in een strafzaak die vooral draait om een app die in opdracht van de FBI is ontwikkeld. Terwijl de acht volgens het Openbaar Ministerie communiceerden over de invoer van cocaïne las de Amerikaanse opsporingsinstantie mee.

1 uur geleden
Voorarrest van insulinemoord op moeder verdachte vrouw verlengd

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het voorarrest van een 53-jarige vrouw uit Sittard met drie maanden verlengd. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder bewust een te hoge dosis insuline te hebben toegediend, waardoor de bejaarde vrouw kwam te overlijden. Volgens het openbaar Ministerie (OM) is er sprake van moord.

1 uur geleden
Veerdienst naar Ameland hervat na storing

HOLWERT (ANP) - De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

3 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

4 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

7 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

8 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

11 uur geleden