Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

LONDEN (ANP) - De storm Bella heeft huisgehouden in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In Wales kwamen 20.000 huishoudens zonder stroom te zitten, ook 18.000 huishoudens langs de Noord-Franse kust moesten het een tijdje zonder elektriciteit stellen.

Op verschillende plaatsen werden windstoten gemeten van meer dan 100 kilometer per uur. Op het eiland Wight in het Kanaal bereikte de wind zelfs een snelheid van 170 kilometer per uur.

Op vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs liep een derde van de vluchten vertraging op. In Zuid-Engeland kampte het treinverkeer met vertragingen door overstromingen en omgevallen bomen. Ook mensen die het Kanaal wilden oversteken tussen Dover en Calais moesten rekening houden met vertragingen.

Zware regenval heeft in het Engelse Bedfordshire en Northamptonshire al tijdens de kerstdagen voor overstromingen gezorgd. Bewoners van 1300 huizen aan de rivier de Great Ouse in Bedfordshire werd geadviseerd om na de hoge waterstand op eerste kerstdag hun huis te verlaten. Ook elders in Engeland, Wales en Schotland werden hoogwaterwaarschuwingen afgegeven en zijn huizen onder water komen te staan.

Meer uit Buitenland

Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

1 uur geleden
Winnaar Slowaakse verkiezingen: grotere problemen dan Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - Robert Fico, die met zijn partij Smer-SD de Slowaakse verkiezingen heeft gewonnen, zegt in een eerste reactie dat zijn land "grotere problemen heeft" dan hulp bieden aan Oekraïne. Ook zegt Fico dat als zijn partij een kabinet mag vormen, "hij zijn best zal doen om zo snel mogelijk vredesgesprekken op te starten".

2 uur geleden
Meer dan tien doden door brand Spaanse nachtclub

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Het aantal dodelijke slachtoffers door een brand in een nachtclub in het Spaanse Murcia is opgelopen tot zeker elf. De politie waarschuwt dat reddingswerkers zich nog steeds door het puin aan het werken zijn en dat het dodental daarom nog niet definitief is.

2 uur geleden
VN-missie voor eerst in dertig jaar in Nagorno-Karabach

BAKOE (ANP/AFP) - Een missie van de Verenigde Naties is zondag in Nagorno-Karabach aangekomen om er de humanitaire situatie in kaart te brengen, zegt Azerbeidzjan. Het is voor het eerst in zo'n dertig jaar dat de VN toegang krijgen tot het gebied. Frankrijk heeft zich boos uitgelaten over Azerbeidzjan omdat het land zou hebben gewacht met de toelating tot de meeste inwoners al waren gevlucht.

3 uur geleden
Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Een persoon heeft zichzelf op zondagochtend opgeblazen dicht bij het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon werd "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een "terroristische aanslag".

6 uur geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

6 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

6 uur geleden