Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

LONDEN (ANP) - De storm Bella heeft huisgehouden in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In Wales kwamen 20.000 huishoudens zonder stroom te zitten, ook 18.000 huishoudens langs de Noord-Franse kust moesten het een tijdje zonder elektriciteit stellen.

Op verschillende plaatsen werden windstoten gemeten van meer dan 100 kilometer per uur. Op het eiland Wight in het Kanaal bereikte de wind zelfs een snelheid van 170 kilometer per uur.

Op vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs liep een derde van de vluchten vertraging op. In Zuid-Engeland kampte het treinverkeer met vertragingen door overstromingen en omgevallen bomen. Ook mensen die het Kanaal wilden oversteken tussen Dover en Calais moesten rekening houden met vertragingen.

Zware regenval heeft in het Engelse Bedfordshire en Northamptonshire al tijdens de kerstdagen voor overstromingen gezorgd. Bewoners van 1300 huizen aan de rivier de Great Ouse in Bedfordshire werd geadviseerd om na de hoge waterstand op eerste kerstdag hun huis te verlaten. Ook elders in Engeland, Wales en Schotland werden hoogwaterwaarschuwingen afgegeven en zijn huizen onder water komen te staan.

Meer uit Buitenland

Erdogan bespreekt situatie rond kerncentrale Zaporizja met Poetin

LVIV (ANP/RTR/AFP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat hij de situatie rondom de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja met de Russische president Vladimir Poetin gaat bespreken, nu hij ook de Oekraïense president Volodimir Zelenski erover heeft gesproken. De Oekraïense kerncentrale is sinds maart in Russische handen. Beide strijdende partijen beschuldigen elkaar ervan het complex te beschieten en "provocaties" voor te bereiden.

17 minuten geleden
Politie Berlijn opent onderzoek naar Palestijnse president Abbas

BERLIJN (ANP/AFP) - De Berlijnse politie is een onderzoek begonnen naar de vraag of de Palestijnse president Mahmud Abbas (87) heeft aangezet tot haat tijdens een persconferentie toen hij dinsdag bondskanselier Olaf Scholz in Berlijn bezocht. Er is volgens de politie tegen Abbas aangifte gedaan wegens het bagatelliseren van de Shoah of Holocaust, de vervolging en het massale vermoorden van Joodse Europeanen door het Derde Rijk (1933-1945) en hun vazallen.

28 minuten geleden
Eerste veroordeling in Australië voor beklimmen Uluru

ALICE SPRINGS (ANP) - In Australië is voor het eerst iemand veroordeeld voor het beklimmen van de Uluru sinds de beroemde rode rots verboden terrein werd voor toeristen. Het gaat volgens omroep ABC om een 44-jarige man uit de deelstaat Victoria.

3 uur geleden
Verdwenen Mexicaanse studenten na acht jaar doodverklaard

MEXICO-STAD (ANP/DPA) - De 43 studenten die in 2014 verdwenen in de Mexicaanse staat Guerrero zijn officieel doodverklaard. Tijdens een persconferentie zei de Mexicaanse onderminister voor Mensenrechten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken Alejandro Encinas dat alles wijst "op deze trieste realiteit".

4 uur geleden
Noord-Korea wil niets weten van Zuid-Koreaans aanbod

PYONGYANG (ANP/AFP/RTR) - Noord-Korea heeft geen oren naar het voorstel van Seoul om de ontwikkeling van kernwapens stil te leggen in ruil voor economische steun. Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, heeft het voorstel van de zuiderburen vrijdag "absurd" genoemd.

8 uur geleden
Verdachten vast voor moord in 2018 op bejaarde crimineel Bulger

HAZELTON (ANP/RTR) - De politie heeft drie verdachten geïdentificeerd voor de moord op de beruchte crimineel James 'Whitey' Bulger, die in 2018 op 89-jarige leeftijd in een zwaarbeveiligde gevangenis werd vermoord. Twee van de mannen zitten momenteel vast, één voormalige gevangene is opnieuw gearresteerd vanwege de moord op de voormalige FBI-informant.

10 uur geleden
Rechter staat open voor delen document rond huiszoeking Trump

PALM BEACH (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechter staat open voor het delen van het FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van een woning van oud-president Donald Trump, mits het daar speciaal voor is aangepast. Het ministerie van Justitie krijgt een week om de gewijzigde versie in te dienen bij rechter.

14 uur geleden