Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Storm Bella treft Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

LONDEN (ANP) - De storm Bella heeft huisgehouden in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In Wales kwamen 20.000 huishoudens zonder stroom te zitten, ook 18.000 huishoudens langs de Noord-Franse kust moesten het een tijdje zonder elektriciteit stellen.

Op verschillende plaatsen werden windstoten gemeten van meer dan 100 kilometer per uur. Op het eiland Wight in het Kanaal bereikte de wind zelfs een snelheid van 170 kilometer per uur.

Op vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs liep een derde van de vluchten vertraging op. In Zuid-Engeland kampte het treinverkeer met vertragingen door overstromingen en omgevallen bomen. Ook mensen die het Kanaal wilden oversteken tussen Dover en Calais moesten rekening houden met vertragingen.

Zware regenval heeft in het Engelse Bedfordshire en Northamptonshire al tijdens de kerstdagen voor overstromingen gezorgd. Bewoners van 1300 huizen aan de rivier de Great Ouse in Bedfordshire werd geadviseerd om na de hoge waterstand op eerste kerstdag hun huis te verlaten. Ook elders in Engeland, Wales en Schotland werden hoogwaterwaarschuwingen afgegeven en zijn huizen onder water komen te staan.

Meer uit Buitenland

Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

5 minuten geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

1 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

3 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

5 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

7 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

8 uur geleden
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een klacht ingediend bij de federale verkiezingscommissie van de VS, de FEC. De campagneleiders beweren dat de overdracht van de campagnekas van Joe Biden aan Kamala Harris in strijd is met de wet.

8 uur geleden