Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

Volgens de woordvoerder rijden de treinen in de rest van het land al zoveel mogelijk volgens dienstregeling. Wel kan het zijn dat sommige treinen wat korter zijn dan anders of minder schoon, aldus de NS. "We vinden het heel erg vervelend voor alle reizigers", zegt de woordvoerder. "Dit is niet wat reizigers normaal mogen verwachten."

De problemen met het treinverkeer kwamen door een IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail. Deze ontstond zondag aan het einde van de middag en was korte tijd verholpen, maar keerde in de avond terug. Daardoor reden er een groot deel van de avond, de hele nacht en maandagochtend geen treinen van en naar Amsterdamse stations. Ook was er 's nachts vanwege de storing in Amsterdam geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. De spoorbeheerder doet onderzoek om de oorzaak te achterhalen.

Meer uit Binnenland

Nieuwe campagne tegen seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer

DEN HAAG (ANP) - De overheid start dinsdag een campagne om seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bespreekbaar te maken. Met de campagne 'Met elkaar trekken we de grens' wil de overheid organisaties aansporen om over omgangsvormen te praten. Dit moet het voor werkenden makkelijker maken om aan te geven wat wel of niet gewenst is en om grensoverschrijdend gedrag te melden.

23 minuten geleden
Hof doet uitspraak in zaak rond verdronken Orlando Boldewijn

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de strafzaak in hoger beroep tegen de 33-jarige Roy B., die volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk is voor de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Het slachtoffer verdronk in februari 2018 bij de ponton waar B. op woonde, in de Haagse wijk Ypenburg. Het OM verwijt B. dat hij niets heeft gedaan toen de jongen in het ijskoude water terecht was gekomen.

3 uur geleden
Rechtbank vonnist in zaak over ernstig ziek maken eigen kinderen

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen de 37-jarige Sarah V., die wordt verdacht van het ernstig ziek maken van twee van haar kinderen. Op 6 februari heeft het Openbaar Ministerie elf jaar gevangenisstraf tegen haar geëist. V., arts van beroep, ontkent dat zij haar kinderen iets heeft aangedaan. De zaak heeft haar leven verwoest, zegt zij.

3 uur geleden
Gianni de W. krijgt strafeis te horen in grote sextortionzaak 

BREDA (ANP) - Gianni de W. (25), de verdachte in de grootste sextortionzaak van het land, krijgt de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen. De man uit Etten-Leur staat in Breda terecht voor onlinemisbruik van dertig veelal minderjarige slachtoffers, die hem grote aantallen naaktfoto's en expliciete seksvideo's stuurden.

3 uur geleden
Van Gennip zwakt wet af over discriminatie bij sollicitaties

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zwakt de wet af die moet zorgen voor minder discriminatie bij sollicitatieprocedures. De strengere regels zouden eigenlijk gelden voor bedrijven met minimaal 25 werknemers. Maar ze stelt die ondergrens bij naar 50 werknemers. De bewindsvrouw hoopt dat de Eerste Kamer hierdoor akkoord kan gaan met de wet als hier dinsdag over wordt gestemd.

7 uur geleden
Omtzigt wil media minder te woord staan in vervolg informatie

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt (NSC) wil journalisten minder te woord staan in de volgende fase van de informatie, zegt hij tijdens een onlinevragensessie voor leden. Hij oppert dat de onderhandelende partijen met elkaar afspreken om de media minder te woord te staan voor en na de formatiegesprekken. "Maar wanneer er wat gecommuniceerd wordt, er ook echt iets gecommuniceerd wordt."

9 uur geleden
PBL: klimaatdoel EU ondergrens van wat Nederland zou moeten halen

DEN HAAG (ANP) - Wil Nederland een eerlijke bijdrage leveren aan het wereldwijde klimaatbeleid, dan zal het de uitstoot van broeikasgassen in 2040 met minstens 90 procent moeten hebben verminderd ten opzichte van 1990. Dat komt overeen met het klimaatdoel dat de Europese Commissie voor ogen heeft. Het is evenwel onzeker of dat technisch haalbaar is, en of er voldoende draagvlak is voor de daarvoor benodigde aanpassingen, schrijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een rapport.

9 uur geleden