Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storing coronatest.nl verholpen, online afspraak maken kan weer

Storing coronatest.nl verholpen, online afspraak maken kan weer

UTRECHT (ANP) - De website coronatest.nl is weer bereikbaar. Het platform kampte maandag aan het einde van de middag met een storing. Daardoor was het even niet mogelijk om een afspraak voor een coronatest te maken. Ook konden mensen die getest zijn even niet online hun uitslag zien. Na korte tijd waren de problemen verholpen. De oorzaak is niet bekend.

GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van regionale gezondheidsdiensten, vroeg mensen om het afsprakennummer 0800-1202 te bellen voor een coronatest.

Afgelopen vrijdag kampte 0800-1202 met een korte storing. De oorzaak daarvan is niet bekend. Ongeveer een maand geleden was er een storing bij het systeem waarin de afspraken moeten worden ingevoerd. Daardoor konden mensen zowel online als telefonisch geen afspraak maken. Het duurde enkele uren om dat te verhelpen.

Het is de laatste weken erg druk bij het telefoonnummer en online, doordat veel mensen zich willen laten testen. Per week worden iets minder dan 200.000 coronatesten uitgevoerd.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

K. Nuks 1 maand geleden
Totaal geen enkel probleem uiteraard. De bullshit die miljoenen kost en niets maar dan ook niets oplevert behalve de instandhouding van angst en terreur. En wat het ook oplevert is uiteraard de vele miljoenen in de zakken van o.a. lui in het OMT die deze poppenkast om eigen gewin in stand houden. Lubach niet gezien?!?!? O ja, en Rutte moet zijn bek houden. Gezien het feit dat hij zelf heeft staan bekennen dat 'een leugentje om bestwil' prima door de beugel kan, weet je dus nooit wanneer hij weer een 'leugentje' opdist.
fam. Blok 1 maand geleden
Kon er net moeiteloos in om uitslaguitslag (test van vanocthend!) in te zien!

Meer uit Gezond

De Jonge: maatregelen brachten reproductiegetal al onder 1

DEN HAAG (ANP) - De 'gedeeltelijke lockdown' die het kabinet twee weken terug aankondigde, heeft er waarschijnlijk al voor gezorgd dat een persoon met het coronavirus gemiddeld minder dan één andere persoon aansteekt. Dat heeft zorgminister Hugo de Jonge gezegd. Maar de registratie van het 'reproductiegetal' (R) loopt wat achter.

9 uur geleden
De Jonge: coronamaatregelen gaan tot in december duren

DEN HAAG (ANP) - De huidige coronamaatregelen zullen zeker nog tot in december gaan duren. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge dinsdag tijdens een persconferentie. Het zal volgens hem nog even gaan duren voordat de besmettingsgraad met het coronavirus ver genoeg omlaag is. Eerder had het kabinet gezegd dat de strengere maatregelen vooralsnog vier weken zouden duren, vanaf medio oktober.

9 uur geleden
Rutte: nog te vroeg om conclusies te trekken

DEN HAAG (ANP) - Het is volgens minister-president Mark Rutte nog te vroeg om conclusies te trekken over de effecten van de gedeeltelijke lockdown op de verspreiding van het coronavirus. Pas later in de week zal meer duidelijkheid komen over de gevolgen van onder meer sluiting van de horeca.

9 uur geleden
Voorrang bij griepprik voor 70-plussers en zwakkeren

DEN HAAG (ANP) - Mensen met een medische aandoening en 70-plussers krijgen dit jaar voorrang bij de toekenning van een griepprik, omdat de vraag naar de prik groter is dan het aanbod. Gezonde mensen tussen 60 en 69 jaar wordt gevraagd niet op de uitnodiging voor een griepprik in te gaan, laat staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) weten.

15 uur geleden
CNV: Thuiswerkers hebben vaker last van fysieke klachten

UTRECHT (ANP) - Van de mensen die wegens de coronacrisis thuis zijn gaan werken, heeft 41 procent vaker last van fysieke klachten (last van schouders, nek, rug, arm) dan voorheen. Dat stelt de vakbond CNV die onderzoek heeft laten doen onder ruim 2600 thuiswerkende leden.

22 uur geleden
België weet niets van hulpvraag aan Nederland

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België weet niets van een verzoek aan Nederland om coronapatiënten over te nemen. Ernst Kuipers van het Nederlandse Landelijk Netwerk Acute Zorg repte eerder op de dag van zo'n hulpvraag, maar het Belgische ministerie van Volksgezondheid weet niet beter dan dat er slechts de normale burenhulp wordt verleend.

1 dag geleden
Grote zorgen over kwaliteit ouderengeneeskunde

UTRECHT (ANP) - Bijna de helft van de specialisten ouderengeneeskunde vreest door het coronavirus de kwaliteit van hun behandelingen de komende tijd niet op het gewenste niveau te kunnen houden. Dat zegt Verenso, de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde, op basis van een peiling onder de eigen leden.

1 dag geleden