Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storing boekingssysteem IKEA voor winkelen op afspraak verholpen

Storing boekingssysteem IKEA voor winkelen op afspraak verholpen

DEN HAAG (ANP) - De storing in het onlinesysteem van meubelwinkelketen IKEA is verholpen. IKEA kampte sinds maandagochtend met een technische storing in het systeem waarmee klanten een winkelafspraak kunnen maken. IKEA waarschuwt nog wel voor een nieuwe storing als klanten massaal op hetzelfde tijdstip een tijdslot willen boeken.

Er was maandagochtend zoveel interesse dat het systeem eruit lag, vertelde een woordvoerster. IKEA opent vanaf dinsdag weer de deuren voor het winkelen op afspraak.

Klanten konden vanaf maandagochtend 08.00 uur een tijdslot boeken. Volgens IKEA probeerden duizenden klanten tegelijkertijd een afspraak te maken. "Vanaf het moment dat het kon waren ze erbij", meldde de zegsvrouw.

Vijftig klanten

IKEA werkt aan het stabiliseren van de server en blijft dat de komende dagen doen, zegt de woordvoerster. De afspraken die al geboekt zijn, blijven gewoon staan. Per tijdslot kunnen vijftig klanten tegelijk komen winkelen. De tijdslots duren 45 minuten en winkelen moet alleen.

De overheid besloot vorige week om het maximumaantal klanten in een winkel te verhogen. Dat maakte het voor IKEA, dat hele grote winkels heeft, interessant om ook te gaan meedoen met shoppen op afspraak. Eerst mochten er nog maximaal twee klanten per verdieping in een winkel zijn. Dat was voor IKEA te weinig om de deuren weer te openen. Maar met ingang van dinsdag wordt ook gekeken naar vloeroppervlak. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten.

Meer uit Binnenland

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

38 minuten geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

1 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

5 uur geleden
Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

6 uur geleden
Hongerstakers Maastricht gaan door tot eisen zijn ingewilligd

MAASTRICHT (ANP) - De vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen drie dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt. Ze willen een eind aan wat ze "de door de UM gesponsorde genocide" noemen.

6 uur geleden
Ook twee campings in Meerssen geëvacueerd

MEERSSEN (ANP) - Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag uit voorzorg ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het gaat om de campings 't Geuldal en Geul & Bos. Eerder werden al de gasten van twee campings in Etenaken, bij Wijlre, geëvacueerd.

10 uur geleden
Tweede jonge vrouw overleden na ongeval A50

HERVELD (ANP) - De 18-jarige vrouw uit Lent die op 12 mei zwaargewond raakte na een ongeval op de A50 ter hoogte van het Gelderse Herveld, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd vorige week zondagochtend met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

10 uur geleden