Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storing bij Belastingdienst lijkt opgelost

Storing bij Belastingdienst lijkt opgelost

DEN HAAG (ANP) - De technische storing waarmee de Belastingdienst sinds maandag kampt, lijkt te zijn opgelost. Dat laat een woordvoerder weten. Volgens hem is er nu een stabiele situatie.

Het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen via Mijn Belastingdienst is op dit moment nog relatief beperkt. Dat komt omdat de Belastingdienst zo de systemen stabiel wil houden en ervoor wil zorgen dat succesvol aangifte doen mogelijk blijft als men is ingelogd. "We proberen zo snel mogelijk de capaciteit verder op te schalen."

Niet iedereen had met de problemen te maken: inmiddels hebben zo’n 800.000 mensen sinds maandag aangifte gedaan. Vrijdag verwacht de Belastingdienst op in totaal 1 miljoen aangiftes uit te komen.

Vanwege de problemen van deze week besloot de Belastingdienst donderdag mensen meer tijd te geven voor het doen van aangifte. De uiterste inlevertermijn loopt nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei. Bovendien verschuift ook de garantietermijn een week: iedereen die voor 8 april (was 1 april) aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

eherkemij 1 maand geleden
Nederland, met z'n grote mond en alle reacties op binnen en buitenland. Nederland zakt af tot een zielig achteraf landje, met een te grote bek. Te langzaam, te achterhaald .... maar met grootheidswaanzin. We worden een zielig landje.

Meer uit Binnenland

D66 en Groenlinks: geef mensen vrijheid AstraZeneca te kiezen

DEN HAAG (ANP) - Als later dit jaar alle 60-plussers die dat willen zijn ingeënt tegen het coronavirus, dan zouden mensen jonger dan 60 zelf de keuze moeten hebben om zich te laten prikken met het AstraZeneca-vaccin. Dat vinden D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer.

6 minuten geleden
'Overheid verspilt gemeenschapsgeld met huidige opzet toegangstesten'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse overheid verkwist veel gemeenschapsgeld met de huidige opzet van toegangstesten. Dat betoogde de advocaat van tientallen commerciële coronatestbedrijven die de Staat en de Stichting Open Nederland voor de rechter hebben gesleept. Volgens hem maken veel commerciële testbedrijven feitelijk geen kans om toegangstests te kunnen uitvoeren. Daardoor dreigt veel geld op te gaan aan het opbouwen van een nieuwe testinfrastructuur, terwijl er al honderden commerciële locaties voor coronatests beschikbaar zijn.

11 minuten geleden
Inlichtingendiensten schonden tientallen keren hun meldplicht

DEN HAAG (ANP) - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD heeft tussen mei 2018 en november 2019 57 keer mensen in de gaten gehouden op een manier die niet aan de regels voldoet. Het gaat om mensen die zelf geen onderwerp van het onderzoek waren, maar een medewerker van de dienst of bijvoorbeeld een informant. Als de AIVD hen afluistert, volgt of op een andere manier natrekt, moet daar melding van gemaakt worden bij de toezichthouder CTIVD. Dat is niet gebeurd, staat in een donderdag verschenen CTIVD-rapport.

14 minuten geleden
Dag na storing schiet aantal coronagevallen omhoog

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen, maar dat komt deels door een technische storing eerder in de week. Toen konden de GGD'en een onbekend aantal positieve tests niet melden bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De storing is verholpen en tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 8797 vastgestelde besmettingen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 7 januari.

23 minuten geleden
RTL: miljoenen wachtwoorden en gegevens gehackt van Allekabels.nl

HILVERSUM (ANP) - De wachtwoorden en privégegevens van miljoenen mensen liggen op straat na een hack van webshop Allekabels. Dat ontdekte RTL Nieuws. Experts noemen dit het grootste datalek met wachtwoorden in Nederland ooit. De gegevens worden misbruikt door criminelen.

25 minuten geleden
Nog steeds te veel grote grazers in Oostvaardersplassen

LELYSTAD (ANP) - Staatsbosbeheer denkt de komende jaren nog nodig te hebben om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te brengen naar de gewenste stand van maximaal elfhonderd dieren. Er lopen nog honderden edelherten meer dan gewenst in het natuurgebied en er zijn ook nog veel te veel konikpaarden. De jacht ligt nu stil, omdat het broedseizoen is aangebroken, aldus de natuurbeheerder.

40 minuten geleden
Waakhond EMA kijkt naar nieuw coronageneesmiddel

AMSTERDAM (ANP) - Artsen krijgen over een tijdje mogelijk de beschikking over een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. De Europese toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), kijkt naar het coronageneesmiddel VIR-7831.

48 minuten geleden