Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stint met tien kinderen belandt in sloot in Capelle aan den IJssel

Stint met tien kinderen belandt in sloot in Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - In Capelle aan den IJssel is dinsdagmiddag een stint met daarin tien kinderen in de sloot beland. Niemand raakte gewond, meldt de politie. Volgens de eigenaar van de buitenschoolse opvang zijn de kinderen, hun ouders en de betrokken begeleiders erg geschrokken.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur in de buurt van de Noorderbreedte in het oosten van de gemeente. Twee stints kwamen terug van een activiteit, vertelt de eigenaar van Sport BSO Jada. Op een smalle weg moesten ze een scootmobiel passeren. Dat lukte de begeleider die met zijn elektrische bolderkar voorop reed, maar de begeleider van de tweede stint raakte met een wiel de berm. De medewerker verloor vervolgens de macht over het stuur en belandde in het water.

De twee medewerkers probeerden de kinderen zo snel mogelijk uit het water te krijgen. Het ging om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Ze zaten met riempjes vast in de kar. Sommigen gingen kopje-onder. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse en ook een omstander schoot volgens omroep Rijnmond te hulp.

De woordvoerster van de politie laat weten dat er geen sprake is van een strafbaar feit en dat de zaak daarmee voor de politie gesloten is.

Meer uit Binnenland

Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

1 uur geleden
Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

1 uur geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

3 uur geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

3 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

4 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

5 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

6 uur geleden