Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stilgelegde bakkerijketen weer open na hygiëneprobleem

Stilgelegde bakkerijketen weer open na hygiëneprobleem

DEN HAAG (ANP) - De bakkerijketen in Brabant en Gelderland die vorige week is stilgelegd omdat het bedrijf zich niet hield aan hygiëneregels is weer in bedrijf. Dat meldt Bakkerij Van Keulen op haar website.

De bakkerij meldt dat Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) "een mogelijke bron van besmetting in het aanvoermagazijn van onze bakkerij in Gameren" had geconstateerd. "Het adequate handelen van het team in samenwerking met de NVWA hebben ervoor gezorgd dat we per 11 december weer volledig operationeel zijn!", aldus de bakkerij.

De NVWA zei vrijdag dat sommige overtredingen zo ernstig waren "dat er een acuut gevaar was voor de volksgezondheid". Vanwege de privacy meldde de toezichthouder niet wat er precies mis was en om welke bakkerij het ging. Wel gaf de NVWA aan dat de hoofdbakkerij was gesloten en als gevolg daarvan er geen brood meer lag in de veertien filialen van het bedrijf.

Omroep Brabant meldde dat het om Bakkerij Van Keulen ging, een keten die vestigingen heeft in onder meer Den Bosch, Rosmalen, Tiel en Zaltbommel.

Meer uit Gezond

Paaseitjes met noten van de AH mogelijk in verkeerde verpakking

ZAANDAM (ANP) - Melkchocolade praliné eitjes van de Albert Heijn kunnen verpakt zijn als witte paaseitjes, dat meldt de supermarkt dinsdag. Als de praliné eitjes in de verkeerde verpakking zitten staat ten onrechte niet het allergeen noten vermeld. Daarom haalt Albert Heijn alle witte chocolade-eitjes met de houdbaarheidsdatum 30 juni 2024 uit de schappen.

8 uur geleden
Meer koekjes teruggeroepen om metaaldeeltjes

DEN HAAG (ANP) - Ook supermarktketens Dirk, Aldi, Nettorama en Poiesz roepen koekjes terug omdat er metaaldeeltjes in kunnen zitten. De waarschuwingen gelden bij Dirk voor de Lunetta-spritsen en de paaskoekjes. Bij Poiesz en Aldi gaat het alleen om de paaskoekjes. Nettorama roept chocoladekoekjes en paaskoekjes terug. Albert Heijn had maandag al gewaarschuwd voor deeltjes metaal in die koekjes.

10 uur geleden
Boetes tabaksfabrikanten om verkoopbonussen geschrapt

DEN HAAG (ANP) - Elf tabaksfabrikanten en -groothandelaren hoeven geen boetes te betalen voor de bonussen die zij aan winkels gaven, bijvoorbeeld voor een goed zichtbare plek. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zag die bonus als verboden reclame en legde de boetes op, maar dit is dinsdag teruggedraaid door de hoogste rechter, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

14 uur geleden
Patiënt met Neuralink-chip kan met brein muis besturen, zegt Musk

FREMONT (ANP/RTR) - De eerste mens bij wie een hersenchip van Neuralink werd geïmplanteerd, kan met zijn gedachten een computermuis besturen. Dat heeft Neuralink-oprichter Elon Musk bekendgemaakt.

15 uur geleden
Sommige kankersoorten vaker vastgesteld bij rijkere mensen

UTRECHT (ANP) - Dat mensen met een laag inkomen korter gezond blijven dan mensen met meer geld, is bekend. Maar sommige kankervormen worden toch vaker geconstateerd bij mensen met een hogere sociaaleconomische status, schrijft Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

19 uur geleden
UNICEF: ondervoeding neemt snel toe bij kinderen en zwangeren Gaza

NEW YORK/GAZA-STAD (ANP) - Ondervoeding bij kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven neemt met ongekende snelheid toe in de door oorlog geteisterde Gazastrook. Dat concludeert het Global Nutrition Cluster, waar VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF onderdeel van is.

1 dag geleden
Hugo de Jonge bemoeide zich 'actief' met aanpak arts door inspectie

DEN HAAG (ANP) - Hugo de Jonge heeft zich als zorgminister "actief bemoeid" met het beleid van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) jegens een huisarts over diens opstelling aan het begin van de coronacrisis. Dat schrijft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

1 dag geleden