Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stijging coronabesmettingen in Antwerpen zwakt af

Stijging coronabesmettingen in Antwerpen zwakt af

BRUSSEL (ANP) - Het tempo van de stijging van het aantal coronabesmettingen in Antwerpen neemt af, mogelijk door de strenge maatregelen in de havenstad. In andere delen van België, waaronder de steden Luik en Brussel, blijft het virus zorgen voor een sterke toename van het aantal besmettingen. Viroloog Steven Van Gucht (NL) zei dat woensdag op een persconferentie van de gezondheidsautoriteiten.

Met een reeks zeer warme dagen in het vooruitzicht is het advies ruimtes goed te ventileren. Ventilatoren kunnen volgens hem beter alleen in eigen huis worden gebruikt omdat speekseldruppels met de verplaatste lucht verder dan een meter kunnen meereizen. Het devies luidt ook bij de verwachte hittegolf mondkapjes op de juiste manier te blijven dragen en sociale contacten te beperken.

De provincie Antwerpen heeft de strengste maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan, waaronder een avondklok vanaf 23.30 uur. Gouverneur Cathy Berx kondigde woensdag aan dat fitnesscentra onder strikte voorwaarden weer open mogen, mede omdat mensen naar centra buiten de provincie gingen. Verder wordt de mondkapjesplicht versoepeld voor vuilnisophalers, bouwvakkers en mensen die een kapje medisch niet kunnen verdragen, op voorwaarde dat er geen risico op besmetting is.

Testdorp

In de stad Antwerpen opent donderdag het eerste Belgische testdorp waar op termijn dagelijks 4000 tests kunnen worden afgenomen. Alleen mensen zonder symptomen kunnen er terecht, na registratie. Ook Brussel breidt het aantal testlocaties uit. In de hoofdstad en in veel andere gemeenten geldt in alle drukke straten een mondkapjesplicht.

Het aantal nieuwe besmettingen in België lag de afgelopen week gemiddeld op 535 per dag, 58 procent meer dan een week eerder. De ziekenhuizen kregen er dagelijks gemiddeld 23 coronapatiënten erbij. Er liggen nu 265 patiënten in ziekenhuizen, van wie 63 op de intensive care.

In totaal zijn in België 70.648 besmettingsgevallen gerapporteerd. Aan Covid-19 zijn 9852 mensen overleden. De laatste tijd zijn er twee tot drie sterfgevallen per dag.

Meer uit Buitenland

Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

1 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

3 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

3 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

7 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

8 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

8 uur geleden
Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

9 uur geleden