Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stijging coronabesmettingen in Antwerpen zwakt af

Stijging coronabesmettingen in Antwerpen zwakt af

BRUSSEL (ANP) - Het tempo van de stijging van het aantal coronabesmettingen in Antwerpen neemt af, mogelijk door de strenge maatregelen in de havenstad. In andere delen van België, waaronder de steden Luik en Brussel, blijft het virus zorgen voor een sterke toename van het aantal besmettingen. Viroloog Steven Van Gucht (NL) zei dat woensdag op een persconferentie van de gezondheidsautoriteiten.

Met een reeks zeer warme dagen in het vooruitzicht is het advies ruimtes goed te ventileren. Ventilatoren kunnen volgens hem beter alleen in eigen huis worden gebruikt omdat speekseldruppels met de verplaatste lucht verder dan een meter kunnen meereizen. Het devies luidt ook bij de verwachte hittegolf mondkapjes op de juiste manier te blijven dragen en sociale contacten te beperken.

De provincie Antwerpen heeft de strengste maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan, waaronder een avondklok vanaf 23.30 uur. Gouverneur Cathy Berx kondigde woensdag aan dat fitnesscentra onder strikte voorwaarden weer open mogen, mede omdat mensen naar centra buiten de provincie gingen. Verder wordt de mondkapjesplicht versoepeld voor vuilnisophalers, bouwvakkers en mensen die een kapje medisch niet kunnen verdragen, op voorwaarde dat er geen risico op besmetting is.

Testdorp

In de stad Antwerpen opent donderdag het eerste Belgische testdorp waar op termijn dagelijks 4000 tests kunnen worden afgenomen. Alleen mensen zonder symptomen kunnen er terecht, na registratie. Ook Brussel breidt het aantal testlocaties uit. In de hoofdstad en in veel andere gemeenten geldt in alle drukke straten een mondkapjesplicht.

Het aantal nieuwe besmettingen in België lag de afgelopen week gemiddeld op 535 per dag, 58 procent meer dan een week eerder. De ziekenhuizen kregen er dagelijks gemiddeld 23 coronapatiënten erbij. Er liggen nu 265 patiënten in ziekenhuizen, van wie 63 op de intensive care.

In totaal zijn in België 70.648 besmettingsgevallen gerapporteerd. Aan Covid-19 zijn 9852 mensen overleden. De laatste tijd zijn er twee tot drie sterfgevallen per dag.

Meer uit Buitenland

Trump noemt kernwapenkwestie na huiszoeking onzin

WASHINGTON (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vindt het onzin dat hij illegaal over documenten over kernwapens zou beschikken. Op eigen sociale media noemt hij de kernwapenkwestie een "hoax".Trump reageert op een bericht van de krant The Washington Post dat agenten eerder deze week nucleaire documenten zochten bij een huiszoeking in zijn landgoed in Florida.

1 uur geleden
Duitse overheid bespaart energie: verwarming op 19 graden

BERLIJN (ANP) - De Duitse overheid gaat energie besparen in zijn gebouwen: de verwarming mag nog op maximaal 19 graden. De geplande maatregel geldt voor alle openbare gebouwen, behalve ziekenhuizen en sociale instellingen.

3 uur geleden
Duitsland vindt kwik in rivier Oder na vondst vele dode vissen

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Het ministerie van Milieu van de Duitse deelstaat Brandenburg zegt dat kwik is gevonden in de rivier Oder nadat daar veel dode vissen werden gezien. Het Poolse milieuministerie heeft tot zondag nodig om gegevens over de waterkwaliteit te analyseren.

4 uur geleden
Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

BERLIJN (ANP/DPA) - De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn warme banden met Rusland en president Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

8 uur geleden
Hongkong heeft grootste bevolkingskrimp ooit en massale emigratie

HONGKONG (ANP/AFP) - Hongkong verloor het afgelopen jaar zo'n 113.200 inwoners, volgens cijfers die de stad donderdag publiceerde. De stad heeft nu nog een geschatte 7.291.600 inwoners, een daling van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het was de grootste bevolkingsafname sinds de eerste volkstelling in 1961.

10 uur geleden
Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

WASHINGTON (ANP) - De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege "documenten over kernwapens". Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel "hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen".

12 uur geleden
Bloomberg: Biden bereidt herverkiezingscampagne in 2024 voor

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.

13 uur geleden