Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichtse Vecht dreigt met noodverordening om toeloop schaatsers

Stichtse Vecht dreigt met noodverordening om toeloop schaatsers

LOOSDRECHT (ANP) - De gemeente Stichtse Vecht stelt mogelijk een noodverordening in als het in en rond het schaatsgebied De Molenpolder te druk blijft. Eerder op vrijdag werden al geen auto's toegelaten. Die maatregel geldt nog tot en met zondag. Ook de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen zijn daardoor niet bereikbaar voor schaatsers die met de auto komen.

"Mensen zijn soms echt onheus richting de boa's en verkeersregelaars. Die worden behoorlijk onder druk gezet", zei burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht bij de regionale omroep RTV Utrecht. "Mensen doen zelfs pogingen om de verkeersregelaars aan de kant te rijden met de auto. Dat kunnen we niet tolereren en dan worden wegen afgesloten."

Op de website van de gemeente staat te lezen: "Het is prachtig weer en veel mensen willen genieten van zon en ijs. Schaatsen is leuk, maar het moet wel veilig kunnen gebeuren. Helaas is het in de schaatsgebieden in onze gemeente te druk geworden."

Meerdere gemeenten stelden de afgelopen tijd een noodverordening in vanwege avondklokrellen en het op andere manier negeren van de coronamaatregelen. Maar vanwege schaatsdrukte is de maatregel, sinds het winterse weer vorig weekend Nederland bereikte, nog nergens genomen.

Meer uit Binnenland

Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

28 minuten geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

1 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

2 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

2 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

2 uur geleden
Dorpsraad: uitstoot leidt onomstotelijk tot gezondheidsschade

WIJK AAN ZEE (ANP) - De dorpsraad Wijk aan Zee is blij dat dat nu officieel is geconstateerd dat de uitstoot van Tata Steel onomstotelijk leidt tot gezondheidsschade. Dat stelt Linda Valent, woordvoerster van de dorpsraad Wijk aan Zee. Ze reageert daarmee op de conclusies van een RIVM-onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel.

2 uur geleden
Heijnen over Tata: onacceptabel dat mensen onnodig risico's lopen

DEN HAAG (ANP) - Dat bewoners rond Tata Steel extra kans hebben om ziek te worden door de uitstoot vanaf het terrein van het staalbedrijf vraagt om "vervolgacties" van het kabinet om de situatie daar beter te maken, zei staatssecretaris van Milieu, Vivianne Heijnen, vrijdag na afloop van de ministerraad. Dat bewoners onnodig gezondheidsrisico's lopen door de uitstoot vindt ze "onacceptabel".

3 uur geleden