Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Open Nederland: overheid wil toegangstesten overnemen

Stichting Open Nederland: overheid wil toegangstesten overnemen

DEN HAAG (ANP) - De overheid wil meer controle nemen over de toegangstesten, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor toegang tot de horeca en tot voetbalwedstrijden. Volgens de Stichting Open Nederland, de organisatie achter de testen, lopen er gesprekken over het centraliseren van de testen. Maar die gesprekken zijn volgens een woordvoerder nog niet concreet en kunnen nog maanden duren.

Pier Eringa, bestuursvoorzitter van Stichting Open Nederland, zei maandag op NPO Radio 1: "Stichting Open Nederland zal in de loop van dit jaar de taken overdragen aan het departement. Er zal een soort afdeling opgericht worden in Den Haag die verantwoordelijk wordt voor het beleid en het laten uitvoeren van testen."

Volgens Eringa is de Stichting Open Nederland opgericht om tijdelijk te bestaan. "De stichting is in een gat gesprongen, heeft dat tijdelijk gedaan en volgens mij ook heel knap, in korte tijd een hele infrastructuur uit de grond gestampt met testaanbieders. Op het moment dat het is opgelost en het staat, dan draag je het over aan de overheid en dan kunnen ze het weer zelf doen."

Ook na de huidige golf zullen mensen zich laten testen op een coronabesmetting, verwacht Eringa. "Met testen kan ik me voorstellen dat je zegt: we gaan testen veel gerichter inzetten dan we tot nu toe hebben gedaan. En als je ergens een probleem hebt, dat je snel kunt inspelen op de situatie daar", aldus de stichtingsvoorzitter.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kon maandag niet direct reageren.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

5 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

6 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

8 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

9 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

10 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

10 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

11 uur geleden