Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Open Nederland: overheid wil toegangstesten overnemen

Stichting Open Nederland: overheid wil toegangstesten overnemen

DEN HAAG (ANP) - De overheid wil meer controle nemen over de toegangstesten, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor toegang tot de horeca en tot voetbalwedstrijden. Volgens de Stichting Open Nederland, de organisatie achter de testen, lopen er gesprekken over het centraliseren van de testen. Maar die gesprekken zijn volgens een woordvoerder nog niet concreet en kunnen nog maanden duren.

Pier Eringa, bestuursvoorzitter van Stichting Open Nederland, zei maandag op NPO Radio 1: "Stichting Open Nederland zal in de loop van dit jaar de taken overdragen aan het departement. Er zal een soort afdeling opgericht worden in Den Haag die verantwoordelijk wordt voor het beleid en het laten uitvoeren van testen."

Volgens Eringa is de Stichting Open Nederland opgericht om tijdelijk te bestaan. "De stichting is in een gat gesprongen, heeft dat tijdelijk gedaan en volgens mij ook heel knap, in korte tijd een hele infrastructuur uit de grond gestampt met testaanbieders. Op het moment dat het is opgelost en het staat, dan draag je het over aan de overheid en dan kunnen ze het weer zelf doen."

Ook na de huidige golf zullen mensen zich laten testen op een coronabesmetting, verwacht Eringa. "Met testen kan ik me voorstellen dat je zegt: we gaan testen veel gerichter inzetten dan we tot nu toe hebben gedaan. En als je ergens een probleem hebt, dat je snel kunt inspelen op de situatie daar", aldus de stichtingsvoorzitter.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kon maandag niet direct reageren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Twee aanhoudingen na grote vechtpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden nadat er op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost, waar een kermis was, een grote vechtpartij was uitgebroken. Een van de vechtende mensen gooide tijdens het wegrennen voor de toegesnelde agenten een vuurwapen weg, dat hierbij afging. De politie vraagt zich af of iemand door dit schot gewond is geraakt, zo wordt zaterdag gemeld.

45 minuten geleden
Ongeveer 220 teams lopen mee in Roparun voor goede doel

ROTTERDAM (ANP) - Ongeveer 220 teams zullen volgende week zaterdag starten met de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Volgens de organisatie wordt geld opgehaald "om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken".

54 minuten geleden
Man (37) omgekomen bij steekpartij in Almere

ALMERE (ANP) - Een 37-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen door een steekpartij in een woning aan de Klokkeluiderstraat in Almere, meldt de politie. Het gaat om een inwoner van de stad. Een 33-jarige man, eveneens een inwoner van Almere, is opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

4 uur geleden
Marechaussee zag vorig jaar meer identiteitsfraude dan in 2020

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar 1465 valse reis-, verblijfs- en identiteitsdocumenten aan de Nederlandse grenzen onderschept, wat bijna 10 procent meer is dan in 2020. Ondanks dat mensen minder reisden zijn de cijfers "vrijwel weer gelijk aan de jaren voor de coronapandemie", bevestigt de marechaussee zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Ook in aanmeldcentra voor asielzoekers is meer fraude geconstateerd.

4 uur geleden
Schiphol: druk maar behapbaar, kom ook niet te vroeg

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is het ook zaterdagmorgen druk, maar de drukte lijkt vooralsnog behapbaar. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd. Door de problemen van de laatste tijd komen reizigers wel steeds vroeger naar Schiphol toe, merkt de luchthaven. Daardoor kan het zijn dan reizigers nog eens extra moeten wachten omdat balies van maatschappijen nog niet open zijn.

5 uur geleden
Woning beschoten in Poortugaal

POORTUGAAL (ANP) - Een woning aan de Sleedoorn in het Zuid-Hollandse Poortugaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.40 uur meerdere malen beschoten. Volgens de politie is de 37-jarige bewoonster, die op dat moment lag te slapen, niet gewond geraakt.

10 uur geleden
Zelenski snapt Nederlandse twijfel over EU-kandidatuur niet goed

DEN HAAG (ANP) - Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. "Het volk steunt ons."

16 uur geleden