Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting De Gouden Tip van De Vries: 'We zijn geschokt'

Stichting De Gouden Tip van De Vries: 'We zijn geschokt'

AMSTERDAM (ANP) - Vicevoorzitter Lex de Jager van Stichting De Gouden Tip reageert geschokt op de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De stichting, waarmee De Vries geld inzamelt voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen, legt alle publieke acties stil. Mensen kunnen nog wel doneren en tips geven op de website van de stichting.

"We zijn geschokt", zegt De Jager tegen het ANP. "Ik ken Peter heel goed. We zijn heel bezorgd over zijn situatie." De stichting staakt alle publieke acties, "totdat we meer weten over hopelijk het herstel van Peter", aldus de advocaat.

Peter R. de Vries werd dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij was daarvoor bij een live-uitzending van het programma RTL Boulevard geweest. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zei dinsdagavond dat De Vries "vecht voor zijn leven".

Crowdfunding

De teller van de inzameling van Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is woensdagmiddag opgelopen tot ruim 244.000 euro. Dinsdagavond ging het nog om ruim 238.000 euro.

Op 23 juni ging de website van de stichting van De Vries de lucht in. Het doel van de crowdfunding is om binnen een jaar 1 miljoen euro bijeen te krijgen. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning voor de gouden tip. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in beloningen in andere zaken. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Meer uit Binnenland

Gemeenten springen bij voor hulp gezinnen die toeslagen mislopen

DEN HAAG (ANP) - Mensen die financieel in de knel zitten als gevolg van tegenstrijdige overheidsregelingen, krijgen voorlopig hulp via de bijzondere bijstand die door gemeenten wordt verstrekt. Het kabinet koopt daarmee tijd om met een structurele oplossing te komen voor dit probleem, dat al jaren bekend is maar tot nu toe niet is aangepakt.

26 minuten geleden
Almere net op tijd met plan voor huisvesting statushouders

ALMERE (ANP) - De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

35 minuten geleden
Politieagent vervolgd voor veroorzaken dodelijk ongeluk Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Een politieagent wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Eindhoven vorig jaar december, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Een 31-jarige motorrijder uit Eindhoven is daarbij overleden. Het OM vervolgt de agent onder meer omdat hij de maximale snelheid "zeer fors overschreden heeft", terwijl daar volgens het OM geen dringende reden voor was.

40 minuten geleden
Boerenorganisaties kritisch op gebiedsplan provincie Overijssel

ZWOLLE (ANP) - Boerenorganisaties in Overijssel zijn kritisch op het conceptplan van de provincie voor het behalen van de landelijke doelstellingen op het gebied van onder meer natuurherstel en stikstof. De zeven partijen die zichzelf het landbouwcollectief Overijssel noemen - waaronder LTO Noord, Farmers Defence Force en vakbonden voor melkvee-, pluimvee- en varkenshouders - zeggen hun inbreng onvoldoende terug te zien in het voorlopige Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) dat de provincie Overijssel heeft opgesteld.

43 minuten geleden
55 aanhoudingen tijdens actie tegen straatdealers bij Wallen

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft afgelopen weekend 55 mensen opgepakt tijdens een actie om straatdealers in het Wallengebied aan te pakken. Volgens een woordvoerder van de politie zitten er vrijdag nog tien mensen vast. Meer details over de aangehouden personen kon de politiewoordvoerder niet geven.

45 minuten geleden
Plan: vaste vergoedingsbedragen voor immateriële toeslagenschade

DEN HAAG (ANP) - Voor de groep gedupeerde ouders die naast materiële schade ook immateriële schade vergoed moeten krijgen die is veroorzaakt door de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst, ligt een alternatief plan op tafel. Slachtoffers van het toeslagenschandaal kunnen deze schade straks vergoed krijgen op basis van vaste bedragen, én zij hoeven niet te bewijzen dat die door het optreden van de fiscus is veroorzaakt.

1 uur geleden
Nog ongeveer honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

DEN HAAG (ANP) - In de ziekenhuizen liggen nog ongeveer honderd mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat is het laagste niveau sinds juli 2021. In de afgelopen twee weken zijn zo'n vijftig ziekenhuisbedden vrijgekomen, komt naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 uur geleden