Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stewart: PSV moet een veilige omgeving zijn

Stewart: PSV moet een veilige omgeving zijn

EINDHOVEN (ANP) - Earnest Stewart baalt dat er verhalen over Ruud van Nistelrooij in de media zijn gekomen. "PSV moet een veilige omgeving zijn", zei de technisch directeur van de club uit Eindhoven. "Ik denk ook niet dat spelers dit hebben gedaan. Dit kan natuurlijk ook door hun entourage gebeuren", doelde hij op zaakwaarnemers van spelers.

De Telegraaf bracht de afgelopen weken dat Van Nistelrooij een moeizame relatie met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer had. Enkele spelers zouden ook met de directie over hun trainer hebben gesproken. "Je hebt natuurlijk liever dat dit soort zaken niet naar buiten komen", zei Stewart. "Maar ook dit was op te lossen."

"Daarom hebben we dinsdagavond met Ruud gesproken", vervolgde Stewart. "Dat was een goed gesprek. Na het duel met AZ zouden we verder spreken. Maar toen kwam hij woensdagochtend mijn kamer inlopen. Ik heb wel een aantal vraagjes gesteld aan Ruud. Maar nogmaals, hij was zeer vastberaden in zijn besluit. Hij voelde geen draagvlak meer. Het ging ook snel in een paar minuten. Ruud wilde vijf minuten later de spelers inlichten. Dan voel je je wel voor het blok gezet, ja. We hebben heel veel gesprekken met elkaar gevoerd in de afgelopen periode. Als je zo uit elkaar gaat gisteravond en je wordt dan zo verrast vanmorgen, dan is dat niet leuk."

Op zoek

Stewart wil zondag eerst met PSV de tweede plaats van de Eredivisie veiligstellen. Daarvoor volstaat een gelijkspel tegen AZ. Daarna moet hij op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. PSV koos de afgelopen jaren vaak voor bekende oud-spelers van de club. Phillip Cocu was succesvol, na een moeizame start. Mark van Bommel werd ontslagen. Roger Schmidt had PSV voor Van Nistelrooij onder zijn hoede. De Duitser kreeg best wel kritiek, maar is nu wel succesvol met Benfica.

"Het is allemaal nog zo vers, ik kan niets over een opvolger zeggen", zei Stewart. "Laten we ons met z'n allen eerst maar eens op die uitwedstrijd van zondag tegen AZ richten. Dat wordt een heel belangrijke."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden