Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stewart: PSV moet een veilige omgeving zijn

Stewart: PSV moet een veilige omgeving zijn

EINDHOVEN (ANP) - Earnest Stewart baalt dat er verhalen over Ruud van Nistelrooij in de media zijn gekomen. "PSV moet een veilige omgeving zijn", zei de technisch directeur van de club uit Eindhoven. "Ik denk ook niet dat spelers dit hebben gedaan. Dit kan natuurlijk ook door hun entourage gebeuren", doelde hij op zaakwaarnemers van spelers.

De Telegraaf bracht de afgelopen weken dat Van Nistelrooij een moeizame relatie met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer had. Enkele spelers zouden ook met de directie over hun trainer hebben gesproken. "Je hebt natuurlijk liever dat dit soort zaken niet naar buiten komen", zei Stewart. "Maar ook dit was op te lossen."

"Daarom hebben we dinsdagavond met Ruud gesproken", vervolgde Stewart. "Dat was een goed gesprek. Na het duel met AZ zouden we verder spreken. Maar toen kwam hij woensdagochtend mijn kamer inlopen. Ik heb wel een aantal vraagjes gesteld aan Ruud. Maar nogmaals, hij was zeer vastberaden in zijn besluit. Hij voelde geen draagvlak meer. Het ging ook snel in een paar minuten. Ruud wilde vijf minuten later de spelers inlichten. Dan voel je je wel voor het blok gezet, ja. We hebben heel veel gesprekken met elkaar gevoerd in de afgelopen periode. Als je zo uit elkaar gaat gisteravond en je wordt dan zo verrast vanmorgen, dan is dat niet leuk."

Op zoek

Stewart wil zondag eerst met PSV de tweede plaats van de Eredivisie veiligstellen. Daarvoor volstaat een gelijkspel tegen AZ. Daarna moet hij op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. PSV koos de afgelopen jaren vaak voor bekende oud-spelers van de club. Phillip Cocu was succesvol, na een moeizame start. Mark van Bommel werd ontslagen. Roger Schmidt had PSV voor Van Nistelrooij onder zijn hoede. De Duitser kreeg best wel kritiek, maar is nu wel succesvol met Benfica.

"Het is allemaal nog zo vers, ik kan niets over een opvolger zeggen", zei Stewart. "Laten we ons met z'n allen eerst maar eens op die uitwedstrijd van zondag tegen AZ richten. Dat wordt een heel belangrijke."

Meer uit Voetbal

Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

1 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

2 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

2 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

3 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

3 uur geleden
Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

4 uur geleden
1. FC Köln degradeert uit Bundesliga

HEIDENHEIM (ANP) - 1. FC Köln is na vijf jaar uit de Bundesliga gedegradeerd. De club verloor in de laatste speelronde van 1. FC Heidenheim (4-1) en is op de zeventiende en voorlaatste positie van de ranglijst geëindigd.

4 uur geleden