Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stevige minnen op Wall Street, vooral techsector onder druk

Stevige minnen op Wall Street, vooral techsector onder druk

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Vooral de techsector stond onder druk. Dat was het gevolg van de oplopende rentestanden waardoor deze aandelen, die vooral gewaardeerd worden op de te verwachte groei, minder aantrekkelijk zijn. Verder bleek het vertrouwen van consumenten in de VS tot het diepste punt in zeven maanden tijd te zijn gedaald.

Techgraadmeter Nasdaq verloor 2,8 procent tot 14.546,68 punten. Daarmee was het de slechtste dag voor de graadmeter sinds maart. Maar ook de S&P 500 kende een stevige correctie. De brede graadmeter verloor dik 2 procent tot 4352,63 punten. De leidende Dow-Jonesindex deed het met een min van 1,6 procent tot 34.299,99 punten niet heel veel beter.

De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve kondigde onlangs aan dat de eerste renteverhogingen al eind 2022 kunnen komen, wat eerder is dan aanvankelijk werd verwacht. Ook wordt het opkoopprogramma van de Fed, dat voor lage rentes zorgt, binnenkort afgebouwd. Het rendement op Amerikaanse obligaties stijgt ondertussen doordat de markten zich hierop voorbereiden.

Amazon

Amazon verloor 2,6 procent ondanks een daverende release van zijn nieuwe multiplayergame New World dat op een gegeven moment het meest gespeelde spel was. Daarnaast wil Amazon met zijn slimme thermostaat de concurrentie aangaan met onder andere de Google Nest.

Verder bleef de aandacht uitgaan naar de oliesector. De olieprijzen deden een stap terug na de recente opmars. Dat had ook zijn weerslag op de waardering van grote olieconcerns als Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips die nog wel op winst sloten. Maar eerder op de dag waren de winsten voor de fondsen aanzienlijk groter. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 74,78 dollar. Brentolie zakte 1 procent tot 78,51 dollar per vat.

Ford

Ford steeg op zijn beurt 1,2 procent. De autofabrikant steekt nog eens 11,4 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische auto's. Daarvoor werkt het concern samen met het Koreaanse SK Innovation, dat meewerkt aan nieuwe accufabrieken.

Pfizer kon op belangstelling rekenen. De farmaceut heeft samen met ontwikkelingspartner BioNTech (min 10 procent) aan de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA onderzoeksresultaten gepresenteerd over de werking van een coronavaccin bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Het aandeel verloor 1,2 procent.

De euro was 1,1685 dollar waard, tegenover 1,1682 dollar eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

1 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

5 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

16 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

16 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

17 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

18 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

20 uur geleden