Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stevige groei onlinebroker FlatexDEGIRO

Stevige groei onlinebroker FlatexDEGIRO

BERLIJN (ANP) - Onlinebroker FlatexDEGIRO heeft in de eerste helft van 2021 een stevige groei gerealiseerd, geholpen door de groeiende interesse voor beleggen onder met name particulieren. De onderneming, die is voortgekomen uit de fusie tussen Flatex en DEGIRO, zette als gevolg van de groei een omzet van 226 miljoen euro in de boeken, hetgeen 127 procent meer was dan in dezelfde periode een jaar eerder. De winst viel wel iets lager uit.

FlatexDEGIRO wist verder in de eerste helft van het jaar een recordaantal van 53 miljoen transacties te verwerken. Dat is ruim 40 procent meer ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verwelkomde het bedrijf ruim 500.000 nieuwe klanten tot een totaal van 1,75 miljoen. De gerapporteerde winst per aandeel zakte tot 1,03 euro van 1,14 euro een jaar eerder.

De Europese broker bedient beleggers in achttien landen en heeft naar eigen zeggen in het eerste halfjaar voor meer dan 40 miljard euro aan transactiewaarde verwerkt op beurzen wereldwijd. Dit jaar wil het bedrijf verder groeien, waarbij het zeker 2 miljoen tot 2,2 miljoen klanten wil bedienen. Die moeten goed zijn voor 90 miljoen tot 110 miljoen transacties.

Tegen 2026 wil FlatexDEGIRO het klantenbestand laten groeien naar 7 miljoen tot 8 miljoen. Het aantal transacties moet daarbij tussen de 250 miljoen en 350 miljoen uitkomen, ook in jaren met weinig reuring op de markten.

Meer uit Financieel

Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

1 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

1 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

1 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

3 uur geleden
Rechter: ACM weigerde terecht vergunning voor postfusie

ROTTERDAM (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) weigerde in 2019 terecht om geen vergunning te verlenen voor de fusie van PostNL en Sandd. Dat stelt de rechtbank Rotterdam die vrijdag een beroep van PostNL over het ACM-besluit van destijds ongegrond heeft verklaard. Wat de gevolgen van deze beslissing precies zijn, is nog niet duidelijk. De zaak is opmerkelijk, omdat PostNL en Sandd inmiddels al jaren één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie ook niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

3 uur geleden
Schiphol haalt tent voor wachtrijen in buitenlucht weg

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft de tent weggehaald die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden.

5 uur geleden
Witwasonderzoek naar Franse multimiljardair Bernard Arnault

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar mogelijke witwaspraktijken waarbij multimiljardair Bernard Arnault betrokken is geweest, samen met de Russische oligarch Nikolaj Sarkisov. Het onderzoek richt zich op een complexe deal bij het kopen van woningen in het luxueuze Franse skioord Courchevel.

6 uur geleden