Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sterspeler Messi vertrekt toch bij FC Barcelona

Sterspeler Messi vertrekt toch bij FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Sterspeler Lionel Messi vertrekt toch bij FC Barcelona. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Argentijnse baltovenaar bij de club van trainer Ronald Koeman zou gaan bijtekenen, maar uiteindelijk gaat de nieuwe deal niet door.

Volgens de Spaanse club kan het nieuwe contract niet worden "geformaliseerd" op grond van de regelgeving van La Liga, de koepelorganisatie van het Spaanse profvoetbal.

Barcelona gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Daardoor kan en mag de Spaanse club een nieuw lucratief contract voor Messi niet afsluiten. Daarmee komt er een einde aan een historisch tijdperk bij Barcelona waarin de Zuid-Amerikaanse spits vele prijzen en records binnenhaalde.

Tegenvaller voor Koeman

Volgens Barcelona was het de bedoeling dat het nieuwe contract deze donderdag door beide partijen ondertekend zou worden. La Liga weigerde echter toestemming te geven voor de nieuwe verbintenis. "Gezien deze situatie zal Lionel Messi niet langer verbonden blijven aan FC Barcelona", liet de clubleiding weten. "Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van zowel speler als club uiteindelijk niet vervuld kunnen worden."

Barcelona bedankte Messi voor alle bewezen diensten. "We wensen hem het beste in zijn persoonlijke en professionele leven."

Het vertrek van Messi (34) is voor coach Koeman, die aan zijn tweede seizoen in Camp Nou is begonnen, een enorme tegenvaller. In zijn eerste jaar als trainer bij Barcelona had de trefzekere dribbelaar een moeizame start, maar naarmate het seizoen vorderde, kwam Messi steeds beter in vorm. Meer dan een triomf in het Spaanse bekertoernooi zat er echter niet in. Ook voor Koeman zal het nu wennen zijn, een elftal van Barcelona waarin de levende legende Messi definitief ontbreekt.

Meer uit Voetbal

Chery keert na seizoen niet terug naar Maccabi Haifa

NIJMEGEN (ANP) - Tjaronn Chery keert na dit seizoen niet meer terug naar Maccabi Haifa. Dat heeft de aan NEC verhuurde speler via Instagram bekendgemaakt.

1 uur geleden
Verdediger Silva keert terug naar Fluminense

RIO DE JANEIRO (ANP) - Thiago Silva keert aan het einde van het seizoen terug naar Brazilië en gaat daar voor zijn oude club Fluminense voetballen. De 39-jarige verdediger is een tweejarig contract overeengekomen.

1 uur geleden
Liesblessure Vertonghen valt mee, deelname EK niet in gevaar

BRUSSEL (ANP) - Aanvoerder Jan Vertonghen van Anderlecht heeft zondag geen ernstige liesblessure opgelopen in een duel met Union. De Belgische verdediger mist volgens zijn club de komende wedstrijden tegen KRC Genk en Club Brugge, maar kan mogelijk op 26 mei zijn rentree maken in de laatste wedstrijd van de play-offs om de landstitel tegen Antwerp.

3 uur geleden
Real Madrid-coach Ancelotti rekent op spektakel en goede afloop

MADRID (ANP/AFP/DPA) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti verwacht een "spectaculaire avond" als zijn ploeg woensdag Bayern München ontvangt in de halve finales van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2. Bayern was beter, erkende Ancelotti, die desondanks rekent op een goede afloop. "Want wij zijn Real Madrid, wij hebben een goede ploeg en de steun van onze fans", vertelde de Italiaan tijdens een persconferentie.

3 uur geleden
Beroep Nottingham Forest tegen puntenaftrek afgewezen

LONDEN (ANP/RTR) - De organisatie achter de Engelse Premier League heeft het beroep van Nottingham Forest tegen de aftrek van 4 punten afgewezen. De club, die in degradatiegevaar verkeert, werd bestraft omdat ze bij een peiling in het seizoen 2022-2023 de financiële regels had overtreden.

4 uur geleden
Toornstra voetbalt ook volgend seizoen voor FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Jens Toornstra blijft ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van FC Utrecht. De Eredivisionist heeft de optie in het contract van de 35-jarige middenvelder gelicht.

5 uur geleden
Makkelie fluit halve finale Leverkusen - Roma in Europa League

NYON (ANP) - Danny Makkelie fluit donderdag het tweede duel in de halve finales van de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma. De landskampioen van Duitsland, dit seizoen nog ongeslagen in alle competities, verdedigt in eigen stadion een vorige week in Rome verkregen 2-0-voorsprong.

8 uur geleden