Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sterkste daling Duitse woningprijzen ooit gemeten

Sterkste daling Duitse woningprijzen ooit gemeten

WIESBADEN (ANP) - De waarde van woningen in Duitsland is vorig jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het nationaal statistiekbureau in 2000 met de metingen begon. Na jaren waarin vastgoed meer waard werd, werden huizen vorig jaar gemiddeld 8,4 procent minder waard. Dat was onder andere het gevolg van de sterk gestegen rentes.

Het is de eerste keer sinds 2007 dat woningprijzen in de grootste economie van Europa dalen op jaarbasis. De ommekeer zorgt bij grote vastgoedconcerns voor miljardenverliezen, zoals bij de verhuurder Vonovia. Die meldde vorige week een verlies van bijna 6,8 miljard euro door afboekingen op de vastgoedportefeuille.

Ook in Nederland zorgde de stijging van rentes, waardoor huizenkopers minder leenruimte hebben voor een hypotheek, een tijdlang voor een daling van de huizenprijzen. Maar sinds december 2023 stijgt de waarde van woningen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek weer in vergelijking met een jaar eerder. In februari ging het om een toename van 4,3 procent.

Meer uit Financieel

Hogere winst Harley-Davidson door meer verkopen duurdere motoren

MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 16 procent meer motoren verkocht, vooral de duurdere en meer winstgevende modellen waren in trek. Ook de winst ging omhoog, maakte de Amerikaanse motorfabrikant bekend.

18 minuten geleden
Ook miljoenenboete van Britse waakhond voor cryptobeurs Coinbase

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder op de financiële markten FCA geeft cryptobeurs Coinbase een boete van ruim 4 miljoen euro. Coinbase kreeg vorig jaar ook al een miljoenenboete van De Nederlandsche Bank (DNB).

38 minuten geleden
Shell bouwt grote waterstoffabriek in Duitsland

KEULEN (ANP) - Shell gaat een grote waterstoffabriek in Duitsland bouwen. Het concern heeft daarover een definitief investeringsbesluit genomen. De zogeheten elektrolyser van 100 megawatt op de productielocatie in Keulen is naar verwachting in 2027 klaar voor gebruik.

1 uur geleden
Nieuwe handelsovereenkomst Europese Unie en Singapore

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie en Singapore hebben donderdag een digitale handelsovereenkomst gesloten. Hierin zijn bindende regels opgenomen die het digitale consumentenvertrouwen moeten vergroten en belemmeringen voor digitale handel moeten wegnemen en voorkomen. Dat hebben Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (Handel) en de Singaporese handelsminister Grace Fu donderdag tijdens een persbijeenkomst bekendgemaakt.

1 uur geleden
Chauffeur zomerpendelbus weet tachograaf beter te bedienen

UTRECHT (ANP) - Nog lang niet alle chauffeurs van zomerpendelbussen maken op de juiste manier gebruik van de tachograaf, waarmee rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand moeten worden bijgehouden. Toch ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een flinke verbetering in de bediening van het apparaat.

2 uur geleden
Duits ondernemersvertrouwen neemt verder af

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in juli opnieuw afgenomen ten opzichte van een maand eerder, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersklimaat in de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland laat daarmee voor de derde maand op rij een daling zien. Het gehoopte herstel van de Duitse economie lijkt daarmee verder vertraging op te lopen.

2 uur geleden
KLM 'trekt broekriem aan', wil kosten verder terugdringen

AMSTELVEEN (ANP) - KLM wil de kosten de komende tijd verder terugdringen. Dat zeggen topvrouw Marjan Rintel en financieel topman Bas Brouns in een toelichting op de kwartaalresultaten van de luchtvaartmaatschappij. De omzet en operationele winst stegen in de maanden april tot en met juni weliswaar, toch zijn de kosten nog altijd hoog. "Daarmee vinden wij dat de resultaten tegenvallen en dus trekken we de broekriem aan", stelt Rintel.

3 uur geleden