Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sterke start van 2020 voor Europese beurzen

Sterke start van 2020 voor Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag sterk aan het nieuwe jaar begonnen. De eerste handelsdag van 2020 werd afgesloten met stevige winsten. Daarbij kreeg het sentiment steun van de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China op 15 januari zal worden ondertekend in het Witte Huis. De details van het akkoord zijn echter nog niet bekend.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,4 procent hoger op 612,87 punten. In 2019 won de hoofdindex al bijna 24 procent. De MidKap kreeg er 1,7 procent bij tot 925,45 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1,1 procent aan.

Bijna alle 25 hoofdfondsen op het Damrak gingen vooruit. Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger met een koerswinst van 2,7 procent. Ahold Delhaize klom 1,8 procent. Het supermarktconcern begint met het opkopen van aandelen als onderdeel van zijn eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro. Informatieleverancier RELX was de enige daler met een verlies van 0,4 procent.

Airbus

In de MidKap ging chiptoeleverancier Besi op kop met een plus van net geen 4 procent. Postbezorger PostNL was de grootste daler van een klein groepje bedrijven dat minnen noteerde. PostNL werd 0,4 procent lager gezet. Bij de kleinere bedrijven won Sligro 6,9 procent. Het groothandelsbedrijf zag de omzet in 2019 met 2,1 procent stijgen tot 2,39 miljard euro.

In Parijs steeg Airbus 2,3 procent. Volgens persbureau Reuters heeft de vliegtuigbouwer voor het eerst sinds 2011 zijn Amerikaanse rivaal Boeing van de troon gestoten als grootste fabrikant van vliegtuigen ter wereld. Beursuitbater London Stock Exchange (LSE) daalde 0,9 procent. De Chinese overheid heeft naar verluidt tijdelijk de samenwerking van de beurzen in Londen en Shanghai gestaakt bij beursnoteringen. Peking beschuldigt de Britse regering van bemoeienis bij de protesten in Hongkong.

De euro was 1,1186 dollar waard tegen 1,1232 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent in prijs tot 60,79 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 65,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

1 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

1 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

3 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

3 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

3 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

3 uur geleden
Chinees techconcern Huawei 'blijft in Nederland investeren'

DEN HAAG (ANP) - Het Chinese techconcern Huawei "blijft in Nederland investeren" en hoopt er "in de nabije toekomst" weer een groter marktaandeel in mobiele telefoons te krijgen. Dat zegt operationeel directeur Gert-Jan van Eck van de Nederlandse tak van Huawei tegen het ANP. "We hebben een aantal jaren last ondervonden van de omstandigheden in de wereld, maar inmiddels heeft het bedrijf zijn groei weer gevonden. We zijn weer terug op niveau."

4 uur geleden