Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sterke koerswinsten op Europese beurzen

Sterke koerswinsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zaten dinsdag stevig in de lift. Beleggers reageerden met opluchting dat de financiële markten in China wat herstel toonden na de zware koersval een dag eerder. Daarnaast kreeg het sentiment steun van beter dan verwachte bedrijfsresultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 2,2 procent hoger op 605,40 punten. De MidKap dikte 2,9 procent aan tot 942,48 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,8 procent. In Shanghai en Shenzhen eindigden de beursgraadmeters met winsten van 1,3 en ruim 3 procent na de duikeling aan het begin van de week door zorgen over de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

Bijna alle 25 hoofdfondsen op het Damrak stonden in het groen. Koploper in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een plus van 7,5 procent, gevolgd door staalconcern ArcelorMittal dat 5,4 procent steeg. Telecomconcern KPN was de eenzame daler in de hoofdindex met een min van 1,3 procent.

Altice Europe

Kabel- en telecomconcern Altice Europe was de grote winnaar in de MidKap met een plus van 8,6 procent dankzij een adviesverhoging door Exane BNP Paribas. Roestvrijstaalmaker Aperam, die woensdag met cijfers komt, won 3,7 procent.

BP steeg 4,2 procent in Londen. De winst van het Britse olie- en gasconcern daalde in het vierde kwartaal minder sterk dan analisten hadden verwacht. Ook verhoogde het bedrijf het dividend. Volgens vertrekkend topman Bob Dudley gaat het operationeel goed met BP.

Carlsberg

In Kopenhagen won bierbrouwer Carlsberg 2,9 procent. De Deense concurrent van Heineken (plus 0,5 procent) verkocht afgelopen jaar iets meer bier. Vooral bij de speciaalbieren was sprake van stevige groei. De brouwer waarschuwde wel voor de impact van het coronavirus op de resultaten dit jaar. De Deense maker van ziekenhuisapparatuur Ambu sprong meer dan 24 procent omhoog na een sterke omzetgroei in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,1035 dollar waard tegen 1,1060 dollar een dag eerder. De olieprijzen krabbelden op na de flinke daling op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 50,68 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer op 55,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

39 minuten geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

1 uur geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

1 uur geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

2 uur geleden
Birkenstock verkoopt voor recordbedrag aan sandalen en instappers

NEUSTADT (ANP) - Birkenstock heeft in de laatste drie maanden van het jaar een recordomzet behaald. Naast de bekende sandalen van het merk, die de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot mode-item, verkochten ook instappers met een dichte neus goed.

2 uur geleden
Franse inflatie daalt naar laagste niveau in bijna 2,5 jaar

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse inflatie is in februari afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2021. Volgens het Franse statistiekbureau INSEE stegen de consumentenprijzen in Frankrijk deze maand met 3,1 procent op jaarbasis. In januari stegen de kosten voor het levensonderhoud in de op een na grootste economie van de eurozone nog met 3,4 procent, volgens de Europese meetmethode.

2 uur geleden
Familie Van Eerd krijgt geen dividend van Jumbo

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo keert dit jaar geen dividend uit aan zijn aandeelhouders, de familie Van Eerd. Aandeelhouders en eigenaren Frits van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd hebben besloten om af te zien van een winstuitkering, staat in het jaarverslag van Jumbo over 2023. Ze zien af van het geld omdat de keten kampt met "uitdagende marktomstandigheden en de daarmee gepaard gaande druk op het resultaat van Jumbo".

2 uur geleden