Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stemming ledenparlement FNV vertraagd

Stemming ledenparlement FNV vertraagd

AMSTERDAM (ANP) - De stemming van het FNV-ledenparlement over de uitwerking van het pensioenakkoord is vertraagd. Bronnen melden aan het ANP dat er te weinig mensen deelnamen aan de vergadering om besluitvormend te kunnen zijn.

De uitslag van de stemming werd uiterlijk om 13.00 uur verwacht. Als de achterban van 's lands grootste vakbond zou instemmen, kon minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken zijn voorstellen voor een nieuw pensioenstelsel later op de dag naar de Tweede Kamer sturen. Bij een 'nee' zou de hele pensioenhervorming op losse schroeven komen te staan.

Het is nog niet duidelijk of er helemaal geen bindend verklaard oordeel van het ledenparlement komt. Er wordt rekening mee gehouden dat het bestuur een nieuw quorum kan vaststellen. Het is ook mogelijk dat later weer ingelogd wordt op de digitale stemming, waarbij het minimaal vereiste aantal deelnemers wel wordt gehaald.

Verschillende sectoren

Het ledenparlement van FNV is een 105 personen tellende afvaardiging van vakbondsleden uit verschillende sectoren. Het orgaan beslist onder andere over voorstellen van het bestuur.

Deze week was er binnen het ledenparlement al onvrede over de haast waarmee de achterban moest instemmen met het principeakkoord tussen de politiek, werkgevers en de vakbeweging. De 'polder' bereikte pas vorige week vrijdag overeenstemming over het zeer technische plan. Aanvankelijk zou het ledenparlement dinsdag stemmen, maar dat werd uitgesteld zodat vicevoorzitter Tuur Elzinga het akkoord uit de doeken kon doen.

Meer uit Financieel

Europese markt zit verkopen verlichtingsbedrijf Signify dwars

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal duidelijk last gehad van problemen op de Europese markt. Particulieren en bedrijven kochten veel minder producten van de voormalige lichtdivisie van Philips. Daarbij speelde onder andere een verbod op tl-buizen en vergelijkbare lampen het bedrijf parten.

21 minuten geleden
Onderzoek: Huawei herpakt koppositie op Chinese smartphonemarkt

BEIJING (ANP) - Het Chinese technologieconcern Huawei verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar de meeste smartphones in China, meldt onderzoeksbureau Canalys. Het bedrijf, dat wordt getroffen door Amerikaanse sancties, herpakte daarmee de koppositie op de Chinese markt, nadat Huawei dertien kwartalen geleden van de troon werd gestoten.

39 minuten geleden
Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.

4 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

7 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

8 uur geleden
Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

8 uur geleden
Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

9 uur geleden