Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stemming ledenparlement FNV vertraagd

Stemming ledenparlement FNV vertraagd

AMSTERDAM (ANP) - De stemming van het FNV-ledenparlement over de uitwerking van het pensioenakkoord is vertraagd. Bronnen melden aan het ANP dat er te weinig mensen deelnamen aan de vergadering om besluitvormend te kunnen zijn.

De uitslag van de stemming werd uiterlijk om 13.00 uur verwacht. Als de achterban van 's lands grootste vakbond zou instemmen, kon minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken zijn voorstellen voor een nieuw pensioenstelsel later op de dag naar de Tweede Kamer sturen. Bij een 'nee' zou de hele pensioenhervorming op losse schroeven komen te staan.

Het is nog niet duidelijk of er helemaal geen bindend verklaard oordeel van het ledenparlement komt. Er wordt rekening mee gehouden dat het bestuur een nieuw quorum kan vaststellen. Het is ook mogelijk dat later weer ingelogd wordt op de digitale stemming, waarbij het minimaal vereiste aantal deelnemers wel wordt gehaald.

Verschillende sectoren

Het ledenparlement van FNV is een 105 personen tellende afvaardiging van vakbondsleden uit verschillende sectoren. Het orgaan beslist onder andere over voorstellen van het bestuur.

Deze week was er binnen het ledenparlement al onvrede over de haast waarmee de achterban moest instemmen met het principeakkoord tussen de politiek, werkgevers en de vakbeweging. De 'polder' bereikte pas vorige week vrijdag overeenstemming over het zeer technische plan. Aanvankelijk zou het ledenparlement dinsdag stemmen, maar dat werd uitgesteld zodat vicevoorzitter Tuur Elzinga het akkoord uit de doeken kon doen.

Meer uit Financieel

Streamingdienst Viaplay keldert na winstalarm, UMG daalt mee

AMSTERDAM (ANP) - De Zweedse videostreamingdienst Viaplay is maandag keihard gekelderd op de beurs in Stockholm. De dienst, in Nederland vooral bekend als de plek waar de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League te zien zijn, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar en trok de prognoses voor de langere termijn in. Ook stapte de topman op.

41 minuten geleden
Lagarde: inflatie nog steeds te hoog, meer renteverhogingen nodig

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten en bedrijven hoeven voorlopig nog niet te verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het verhogen van de rente. Volgens president Christine Lagarde zijn er nog geen tekenen dat de hoge inflatie, zoals het duurder worden van voedsel, zijn piek heeft bereikt. Dat is wel nodig voordat de ECB gaat stoppen met zijn maatregelen om de inflatie in te dammen.

43 minuten geleden
Werknemers sociaalwerkbedrijven plannen massale staking

UTRECHT (ANP) - Werknemers van sociaalwerkbedrijven gaan woensdag staken, melden vakbonden FNV en CNV. Duizenden werknemers met een arbeidsbeperking gaan demonstreren in Utrecht, aldus de bonden, die laten weten dat zo'n 160 bussen hen vanuit heel Nederland naar de Domstad zullen vervoeren. Ze willen dat hun cao wordt opengebroken en de lonen worden verhoogd.

1 uur geleden
Scheepsbouw had moeilijk jaar, maar ontvangt weer bestellingen

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse scheepsbouw heeft onder meer door leveringsproblemen en sancties tegen Rusland een uitdagend jaar achter de rug. Zowel binnenvaartschepen als zeeschepen werden in 2022 minder opgeleverd, meldt belangenbehartiger Netherlands Maritime Technology (NMT) in zijn jaarverslag. Nieuwe bestellingen, bijvoorbeeld voor luxejachten, komen wel weer goed binnen.

2 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street en nadert beurswaarde 3 biljoen

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Apple ging maandag licht omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers kijken uit naar de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het Amerikaanse techconcern. Volgens geruchten zal Apple een eigen virtualrealitybril (VR) presteren, een product waar de iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe product van het concern worden sinds de Apple Watch in 2014.

2 uur geleden
Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

SAN FRANCISCO (ANP) - Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

3 uur geleden
VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Aziƫ komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

4 uur geleden