Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stembus voor de 'lijst der lijsten' Top 2000 gaat open

Stembus voor de 'lijst der lijsten' Top 2000 gaat open

HILVERSUM (ANP) - Liefhebbers van de Top 2000 kunnen vanaf dinsdag hun stem weer uitbrengen op hun favoriete nummers om zo mee te beslissen over de uiteindelijke lijst. Tot en met volgende week maandag zijn de stembussen geopend voor wat ook wel de de 'lijst der lijsten' wordt genoemd. De uitzending begint dit jaar op eerste kerstdag om middernacht in plaats van kerstochtend om zo meer tijd te bieden aan albumversies van nummers. De Top 2000 eindigt ieder jaar iets voor de jaarwisseling.

In verband met het coronavirus is de Top 2000 dit jaar wat in ieder geval nevenevenementen betreft, anders dan anders. Door de strenge coronamaatregelen is het dit jaar bijvoorbeeld vrijwel zeker niet mogelijk dat luisteraars de uitzending van de Top 2000 in Beeld en Geluid in Hilversum bijwonen. Normaal gesproken trekt het café duizenden mensen. Voor de luisteraars is een thuispakket beschikbaar, zo werd eerder duidelijk. Daarin zitten bijvoorbeeld bierviltjes, vlaggen en een enorm grote doe-het-zelfposter, waarmee de woonkamer kan worden omgetoverd tot een thuiscafé. Wie heeft gestemd voor de Top 2000, maakt kans op zo'n pakket.

Vorig jaar begon de Top 2000 met het liedje Suite: Judy Blue Eyes van Crosby, Stills & Nash. Het nummer stond toen op de onderste plek in de populaire lijst. Wie de lijst dit jaar aanvoert wordt volgende week maandag om 18.00 uur duidelijk. Dan weten we of net als vorig jaar Bohemian Rhapsody van Queen (vorig jaar voor de zeventiende keer op de eerste plaats) de lijst weer aanvoert. De rest van de top 3 was vorig jaar ook niet erg verrassend: de nummer twee was Hotel California van The Eagles en Billy Joel stond met Piano Man, net als een jaar eerder, op de derde plek.

Wel kwam op nummer vier Danny Vera's Roller Coaster binnen, de hoogste nieuwkomer ooit in de Top 2000. Avond van Boudewijn de Groot was vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandstalige plaat, op 6. Queen was in 2019 als 'hofleverancier' van de Top 2000 het meest te horen. De band had 37 noteringen, twee meer dan in 2018. De afgelopen twintig jaar stonden The Beatles steevast de meeste keren in de Top 2000. Zij kwamen in de editie van 2019, 36 keer voorbij.

De Top 2000 op NPO Radio 2 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland, waar jaarlijks volgens Radio 2 circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. Het publiek stelt de lijst ieder jaar samen.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

1 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

2 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

7 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

7 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

7 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

7 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

8 uur geleden