Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stembureaus voor vervroegd stemmen open

Stembureaus voor vervroegd stemmen open

DEN HAAG (ANP) - Rond deze tijd gaan de stembureaus open waar vervroegd kan worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is in alle gemeenten mogelijk, maar niet in alle stembureaus. Het grootste deel gaat pas open op woensdag, de 'echte' verkiezingsdag.

Vervroegd stemmen is mogelijk gemaakt in verband met corona. Mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen ervoor kiezen op maandag of dinsdag hun stem uit te brengen, omdat die dagen veel rustiger zullen verlopen dan de woensdag.

Sommige stembureaus zijn deze ochtend al wat eerder opengegaan dan 07.30 uur. Dat mag. Ze mogen echter niet later sluiten dan 21.00 uur.

Meer uit Politiek

CDA-lijsttrekker Bontenbal wil af van

DEN HAAG (ANP) - CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal maakt zich zorgen over "het gure politieke klimaat". Hij heeft de Tweede Kamer opgeroepen de komende weken een start te maken met een nieuwe politieke cultuur in de Kamer. Bontenbal deed zijn oproep tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

16 uur geleden
CDA eist dat kabinet volgend jaar investeert in regionaal vervoer

DEN HAAG (ANP) - Dat het demissionaire kabinet volgend jaar niets extra's doet voor het regionaal vervoer, "kan niet", vindt CDA-leider Henri Bontenbal. Ondanks de demissionaire status van het kabinet is het "onbestaanbaar" dat investeringen in onder meer buslijnen uitblijven, zegt Bontenbal.

16 uur geleden
GroenLinks zwicht niet voor kritiek op wachtgeld Timmermans

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver vindt wachtgeld voor Kamerleden als vangnet voor een onzekere politieke functie een groot goed. Daarmee pareerde hij de kritiek van PVV-leider Geert Wilders en BBB-voorvrouw Caroline van der Plas op lijsttrekker Frans Timmermans. De voormalige Eurocommissaris krijgt na zijn recente ontslag wachtgeld. PVV en BBB vinden dat Timmermans daarvan af moet zien.

16 uur geleden
Politiek heeft eigen onmacht gecreëerd, vindt Klaver

DEN HAAG (ANP) - Dat de overheid vaak niet bij machte is om succesvol zaken te veranderen, heeft de politiek aan zichzelf te wijten, vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver. De overheid is een "huis dat te lang is verwaarloosd", iets wat volgens Klaver vooral een erfenis van de liberalen is.

17 uur geleden
Van der Plas vraagt D66 om keuze: isolatie of welzijn vleermuis

DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas wierp D66 woensdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen een keuze voor de voeten. Wat vindt die partij belangrijker: het welzijn van vleermuizen of het belang van duizenden mensen die hun woning willen isoleren, vroeg ze met het nieuwe winterseizoen in aantocht.

17 uur geleden
Paternotte: D66 zal zich verzetten tegen onderwijsbezuinigingen

DEN HAAG (ANP) - De financiële krapte mag geen reden zijn om te bezuinigen op het onderwijs, waarschuwt Jan Paternotte van D66. "Als er plannen zijn om te korten op het onderwijs, om te korten op de toekomst van kinderen, dan zullen wij ons daar met alle mogelijke middelen tegen verzetten", zegt de fractievoorzitter tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

17 uur geleden
Klaver wil afbouwpad fossiele subsidies vastleggen in de wet

DEN HAAG (ANP) - Als het aan GroenLinks-politicus Jesse Klaver ligt, wordt het kabinet straks verplicht volgens een vast schema fossiele subsidies af te bouwen. Dat betekent dat het kabinet ook jaarlijks moet rapporteren welke steunregelingen waarmee gebruik van fossiele brandstoffen wordt gestimuleerd, nog bestaan en welke zijn afgeschaft. D66-fractievoorzitter Jan Paternotte zegt wel oren te hebben naar zo'n plan.

18 uur geleden