Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stef Blok naar Europese Rekenkamer

Stef Blok naar Europese Rekenkamer

DEN HAAG (ANP) - Stef Blok gaat naar de Europese Rekenkamer. De ministerraad heeft vrijdag besloten de VVD'er voor te dragen. Blok is geschikt voor de functie omdat hij "ruime ervaring met bestuur, de Europese Unie en financiën" heeft, aldus het kabinet.

Blok (1964) was minister in de kabinetten-Rutte II en III. Hij was minister van Wonen, van Veiligheid en Justitie, van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken. Hij was eerder fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.

Op dit moment is Alex Brenninkmeijer nog het Nederlandse lid van de Europese Rekenkamer. Het instituut is de onafhankelijke controleur van de financiën van de Europese Unie en heeft ongeveer negenhonderd personeelsleden.

Meer uit Binnenland

MiGreat over Faber: plannen belangrijker dan de poppetjes

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie MiGreat maakt zich meer zorgen over de plannen die het kabinet heeft rondom het asielbeleid, dan over de minister die deze plannen moet gaan uitvoeren. "Het probleem is groter dan iemand die ooit bepaalde uitspraken heeft gedaan", zegt een woordvoerster in een reactie op de voordracht van Marjolein Faber als nieuwe minister van Asiel en Migratie.

16 minuten geleden
Flinke files op wegen richting Duitsland om identiteitscontroles

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

17 minuten geleden
Ali B reageert op strafeis: ik heb zin in het pleidooi

HAARLEM (ANP) - Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. "Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi", reageerde de rapper.

42 minuten geleden
OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

1 uur geleden
Jetten (D66): bizar dat Markuszower überhaupt is voorgedragen

DEN HAAG (ANP) - Wat D66-leider Rob Jetten betreft is het "bizar dat deze man überhaupt is voorgedragen". Dat zegt de partijleider over de ingetrokken kandidatuur van Gidi Markuszower als migratieminister en vicepremier namens de PVV in het nieuwe kabinet. Dat gebeurde na onderzoek van de veiligheidsdiensten, maar ook op basis van zijn uitlatingen als parlementariër had de PVV'er nooit kans mogen maken, vindt Jetten.

1 uur geleden
Yeşilgöz: ook zorgen om 'niet onomstreden' PVV-kandidaat Faber

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz heeft ook twijfels over de nieuwe kandidaat-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) die de PVV naar voren heeft geschoven. Faber is "niet onomstreden", aldus Yeşilgöz. Die zorgen heeft ze tegenover PVV-leider Geert Wilders en de formateur geuit, zegt ze vrijdag voor de ministerraad.

1 uur geleden
OM: enige wat Jill Helena wil is dat Ali B zijn misstap erkent

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van zangeres Jill Helena, die aangifte van aanranding deed tegen rapper Ali B. Dit zou zijn gebeurd in mei 2018 op een bospad in Amsterdam na een verjaardagsfeest bij de dochter van Frank de Boer in Monnickendam, waar ze samen optraden.

1 uur geleden