Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steenhuis voelt zich leeg na uitblijven beste judo

Steenhuis voelt zich leeg na uitblijven beste judo

TOKIO (ANP) - Guusje Steenhuis maakte een aangeslagen indruk na haar tweede nederlaag van de dag, met als gevolg dat ze geen medaille wist te pakken. De debutante wist op het cruciale moment niet de beste versie van zichzelf te etaleren. "Ik kreeg mijn beste judo er niet uit; het judo dat ik vorige maand op de WK heb laten zien en waar ik heel blij mee was. En waar ik ook heel hard op heb getraind", zei Steenhuis, zoekend naar woorden. "Ik heb een beetje een leeg gevoel."

De 28-jarige Steenhuis is de nummer 5 van de wereld en gold na haar derde plaats op de WK in Boedapest als een outsider voor de olympische titel.

In de kwartfinales verloor Steenhuis op straffen van de Koreaanse Yoon Hyun-ji en in de herkansingen moest ze in de golden score haar meerdere erkennen in de Cubaanse Kaliema Antomarchi. In de laatste partij kreeg Steenhuis in de golden score aanvankelijk een waza-ari en daarmee de zege toegekend, maar na het raadplegen van de videoscheidsrechter werd de beslissing teruggedraaid.

Volharding

"Het gebeurt heel vaak dat ze scores terugdraaien en je moet professioneel genoeg zijn om dan weer klaar te gaan staan. Je mag pas juichen als je wordt aangewezen als winnaar, niet eerder", zei Steenhuis.

"Ik weet niet waar nou precies de kink in de kabel zat. Ik ben op zich heel fit en had een goed plan. Misschien heb ik mezelf een beetje tekortgedaan. Ik kon net niet die volharding vinden om de trekker over te halen en het af te maken. Een aantal keer zat ik er dichtbij, maar ik had het gevoel dat zij niet echt lekker loskwam. Nu gaan we voor de teamwedstrijd; als we allemaal onze schouders eronder zetten kunnen we een medaille pakken." De teamwedstrijd, nieuw op het olympische programma, is zaterdag.

Voor Steenhuis zijn het haar eerste Spelen. Ze kreeg in de klasse tot 78 kilogram de voorkeur boven Marhinde Verkerk, die inmiddels haar loopbaan heeft beëindigd.

Meer uit Sport

Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

PARIJS (ANP) - Stanislas Wawrinka staat in de tweede ronde van Roland Garros. De oud-winnaar was in Parijs met 6-4 6-4 6-2 te sterk voor generatiegenoot en oud-finalist Andy Murray.

4 uur geleden
Stoïcijnse De Jong had 'bal aan touwtje' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong was zondag stoïcijns en fitter dan zijn tegenstander. Dat zei de tennisser na zijn debuut in het hoofdschema van Roland Garros. Hij versloeg verrassend de Brit Jack Draper in vijf sets: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3.

6 uur geleden
Giro-zege maakt Pogacar sprakeloos

ROME (ANP) - Tadej Pogacar won al twee keer de Tour de France maar was toch weer even sprakeloos na zijn eerste eindzege in de Giro d'Italia. "Wat kan ik zeggen, mijn gevoel is moeilijk te omschrijven", zei de Sloveen in het flashinterview, kort voordat hij in Rome zijn laatste roze trui in ontvangst mocht nemen.

7 uur geleden
Hattrick wielrenster Wiebes in RideLondon Classique

LONDEN (ANP) - Lorena Wiebes heeft met overmacht de Britse wielerkoers RideLondon Classique gewonnen. De renster van SD Worx-Protime won de derde en laatste etappe met finish op The Mall bij Buckingham Palace, de plek waar Marianne Vos in 2012 haar olympische titel veroverde.

8 uur geleden
Pogacar wint bij debuut Giro d'Italia, slotrit voor Merlier

ROME (ANP) - Tadej Pogacar heeft bij zijn eerste deelname meteen de Giro d'Italia gewonnen. De eindzege van de Sloveen van UAE Team Emirates kwam de afgelopen weken nooit in gevaar nadat hij op de tweede dag met winst in een bergrit de roze leiderstrui had veroverd. Pogacar won uiteindelijk zes ritten waaronder de voorlaatste met tweemaal de beklimming van de Monte Grappa.

8 uur geleden
De Jong verrast Brit Draper en bereikt tweede ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft bij zijn debuut op Roland Garros de tweede ronde bereikt. De tennisser uit Hoofddorp versloeg in de eerste ronde de Brit Jack Draper in een lange, door regen onderbroken, vijfsetter: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3. De 23-jarige De Jong bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi en is nu nog de nummer 176 van de wereld. Draper bezet de 39e plaats op de wereldranglijst.

8 uur geleden
Leclerc denkt na zege op thuiscircuit aan overleden vader

MONACO (ANP) - De zege op zijn thuiscircuit in de Formule 1 deed Monegask Charles Leclerc veel. De 26-jarige rijder van Ferrari startte twee keer eerder van poleposition, maar wist toen niet te winnen.

9 uur geleden