Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steenhuis voelt zich leeg na uitblijven beste judo

Steenhuis voelt zich leeg na uitblijven beste judo

TOKIO (ANP) - Guusje Steenhuis maakte een aangeslagen indruk na haar tweede nederlaag van de dag, met als gevolg dat ze geen medaille wist te pakken. De debutante wist op het cruciale moment niet de beste versie van zichzelf te etaleren. "Ik kreeg mijn beste judo er niet uit; het judo dat ik vorige maand op de WK heb laten zien en waar ik heel blij mee was. En waar ik ook heel hard op heb getraind", zei Steenhuis, zoekend naar woorden. "Ik heb een beetje een leeg gevoel."

De 28-jarige Steenhuis is de nummer 5 van de wereld en gold na haar derde plaats op de WK in Boedapest als een outsider voor de olympische titel.

In de kwartfinales verloor Steenhuis op straffen van de Koreaanse Yoon Hyun-ji en in de herkansingen moest ze in de golden score haar meerdere erkennen in de Cubaanse Kaliema Antomarchi. In de laatste partij kreeg Steenhuis in de golden score aanvankelijk een waza-ari en daarmee de zege toegekend, maar na het raadplegen van de videoscheidsrechter werd de beslissing teruggedraaid.

Volharding

"Het gebeurt heel vaak dat ze scores terugdraaien en je moet professioneel genoeg zijn om dan weer klaar te gaan staan. Je mag pas juichen als je wordt aangewezen als winnaar, niet eerder", zei Steenhuis.

"Ik weet niet waar nou precies de kink in de kabel zat. Ik ben op zich heel fit en had een goed plan. Misschien heb ik mezelf een beetje tekortgedaan. Ik kon net niet die volharding vinden om de trekker over te halen en het af te maken. Een aantal keer zat ik er dichtbij, maar ik had het gevoel dat zij niet echt lekker loskwam. Nu gaan we voor de teamwedstrijd; als we allemaal onze schouders eronder zetten kunnen we een medaille pakken." De teamwedstrijd, nieuw op het olympische programma, is zaterdag.

Voor Steenhuis zijn het haar eerste Spelen. Ze kreeg in de klasse tot 78 kilogram de voorkeur boven Marhinde Verkerk, die inmiddels haar loopbaan heeft beëindigd.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

1 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

3 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

3 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

13 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

14 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

15 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

17 uur geleden