Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer universiteiten sluiten de deuren vanwege storm

Steeds meer universiteiten sluiten de deuren vanwege storm

TILBURG (ANP) - Ook universiteiten in Tilburg, Delft, Enschede, Rotterdam en Nijmegen hebben besloten om vrijdagmiddag geen fysieke les te geven vanwege storm Eunice. Eerder lieten Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam al weten dat ze op tijd dichtgaan. Door de storm rijden er na 14.00 uur geen treinen meer. In verschillende steden stopt ook het andere openbaar vervoer met rijden.

Tilburg University roept studenten en medewerkers op niet naar de campus te komen en in plaats daarvan thuis te werken. Verder sluit de universiteit sport, horeca en de bibliotheek om 13.00 uur. Erasmus Universiteit in Rotterdam adviseert iedereen die afhankelijk is van het openbaar vervoer om thuis te blijven en sluit de bibliotheek om 12.00 uur. Universiteit Twente sluit de gebouwen om 12.00 uur en TU Delft sluit om 12.30 uur. De Radboud Universiteit in Nijmegen benadrukt dat het geen verplichting is om naar de campus te komen en zegt dat het onderwijs waar mogelijk na de lunchpauze online wordt gehouden.

Onderwijsinstellingen willen alle studenten de kans geven om op tijd naar huis te kunnen reizen, voordat het openbaar vervoer stopt. Donderdagavond meldden ook Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam dat ze eerder dichtgaan.

Geen verplichtingen

Wageningen Universiteit liet weten dat het onderwijs doorgaat, maar dat de universiteit de studenten wel heeft opgeroepen om thuis te werken. Verplichte toetsen en activiteiten zijn vrijdagmiddag niet verplicht. De Vrije Universiteit van Amsterdam stelde dat het onderwijs doorgaat, tenzij de docent een ander bericht deelt. Tentamens na 12.00 uur worden uitgesteld of krijgen een alternatief.

Het KNMI heeft voor de kustprovincies vrijdagmiddag code rood afgegeven vanwege de storm. In de rest van het land geldt code oranje, in Limburg code geel. De NS adviseert mensen die vrijdag toch met trein willen om de NS Reisplanner in de gaten te houden.

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiƫle sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

8 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

10 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

13 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

14 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

14 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

14 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

15 uur geleden