Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer universiteiten sluiten de deuren vanwege storm

Steeds meer universiteiten sluiten de deuren vanwege storm

TILBURG (ANP) - Ook universiteiten in Tilburg, Delft, Enschede, Rotterdam en Nijmegen hebben besloten om vrijdagmiddag geen fysieke les te geven vanwege storm Eunice. Eerder lieten Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam al weten dat ze op tijd dichtgaan. Door de storm rijden er na 14.00 uur geen treinen meer. In verschillende steden stopt ook het andere openbaar vervoer met rijden.

Tilburg University roept studenten en medewerkers op niet naar de campus te komen en in plaats daarvan thuis te werken. Verder sluit de universiteit sport, horeca en de bibliotheek om 13.00 uur. Erasmus Universiteit in Rotterdam adviseert iedereen die afhankelijk is van het openbaar vervoer om thuis te blijven en sluit de bibliotheek om 12.00 uur. Universiteit Twente sluit de gebouwen om 12.00 uur en TU Delft sluit om 12.30 uur. De Radboud Universiteit in Nijmegen benadrukt dat het geen verplichting is om naar de campus te komen en zegt dat het onderwijs waar mogelijk na de lunchpauze online wordt gehouden.

Onderwijsinstellingen willen alle studenten de kans geven om op tijd naar huis te kunnen reizen, voordat het openbaar vervoer stopt. Donderdagavond meldden ook Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam dat ze eerder dichtgaan.

Geen verplichtingen

Wageningen Universiteit liet weten dat het onderwijs doorgaat, maar dat de universiteit de studenten wel heeft opgeroepen om thuis te werken. Verplichte toetsen en activiteiten zijn vrijdagmiddag niet verplicht. De Vrije Universiteit van Amsterdam stelde dat het onderwijs doorgaat, tenzij de docent een ander bericht deelt. Tentamens na 12.00 uur worden uitgesteld of krijgen een alternatief.

Het KNMI heeft voor de kustprovincies vrijdagmiddag code rood afgegeven vanwege de storm. In de rest van het land geldt code oranje, in Limburg code geel. De NS adviseert mensen die vrijdag toch met trein willen om de NS Reisplanner in de gaten te houden.

Meer uit Binnenland

3000 gedupeerden van Babboe-bakfiets melden zich op website

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 3000 bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld via de website bakfietsclaim.nl, meldt het advocatenkantoor Birkway dat het meldpunt vrijdag heeft gelanceerd. Op de website wordt onder meer geïnventariseerd hoeveel gedupeerden er zijn en worden de problemen met de bakfietsen in kaart gebracht.

7 minuten geleden
Informateur: samenwerking vereist 'gemeenschappelijke basis'

DEN HAAG (ANP) - Welke partijen ook samen gaan regeren, zij zullen dat vanuit een "gemeenschappelijke basis" moet gaan doen. Dat schrijft informateur Kim Putters in een brief aan alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Hij noemt de democratische rechtstaat, een "solide financieel kader" en de internationale positie van Nederland als voorbeelden van zaken waar partijen het in grote lijnen over eens moeten zijn.

37 minuten geleden
Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

1 uur geleden
BBB wil niet dat Rutte vroeger vertrekt voor NAVO-topfunctie

DEN HAAG (ANP) - Als premier Mark Rutte wordt benoemd als hoogste baas van de NAVO, moet hij wat BBB betreft wel in het demissionaire kabinet blijven. "Hij moet Nederland niet, net als veel andere leden van zijn kabinet, achterlaten", zegt BBB-partijleider Caroline van der Plas tegen het ANP. Ze zegt dat haar partij er alles aan zal doen om snel een nieuw kabinet te formeren.

1 uur geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Nederland sluit veiligheidsakkoord voor tien jaar met Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Nederland sluit een bilateraal veiligheidsakkoord voor minstens tien jaar met Oekraïne, meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken). De afgelopen week maakten onder meer Duitsland, Frankrijk en Denemarken ook al bekend soortgelijke overeenkomsten te hebben gesloten.

3 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

4 uur geleden