Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer mensen houden het bij één glas alcohol

Steeds meer mensen houden het bij één glas alcohol

AMSTERDAM (ANP) - Volgens het Trimbos Instituut houden steeds meer Nederlanders zich aan het advies om maximaal één glas alcoholhoudende drank per dag te drinken. In 2019 deed 41,5 procent van de volwassen bevolking dat. In 2014 was dat nog 37,5 procent.

"Toch drinken zes op de tien Nederlanders gemiddeld nog altijd meer dan één glas alcohol per dag", zegt het instituut dinsdag op de eigen site.

In 2019 was een op de twaalf volwassenen een overmatige drinker. Dat stempel geldt bij meer dan 14 glazen per week door vrouwen en bij meer dan 21 glazen per week door mannen.

Jongvolwassenen (18-29 jaar) drinken het vaakst zoveel (12,8 procent). Onder de 30-49-jarigen is dat aanzienlijk minder (6,2 procent). Onder de 50-plussers noemt het toe naar 8,3 procent.

Van de volwassenen drinkt 8,5 procent zwaar, dat is minstens een keer per week op één dag meer dan vier glazen door vrouwen en zes glazen door mannen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

amoggre@zeelandnet.nl 1 maand geleden
Het advies vanuit de Blauwe Zone's in de wereld, waar mensen massaal honderd worden luidt: 2 glazen wijn per dag. Mijn moeder is er 102 mee geworden.

Meer uit Binnenland

Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

18 minuten geleden
'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

2 uur geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

5 uur geleden
Lichaam aangetroffen in plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - De politie heeft donderdagavond een lichaam gevonden in een plas bij het Gelderse Giesbeek. Het lichaam werd aangetroffen in de Valeplas.

6 uur geleden
Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16

VOLKEL (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel. De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland.

6 uur geleden