Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer bootvluchtelingen bereiken Italiaans eiland Lampedusa

Steeds meer bootvluchtelingen bereiken Italiaans eiland Lampedusa

ROME (ANP/DPA/AFP) - De Italiaanse autoriteiten zien steeds meer bootvluchtelingen over de Middellandse Zee komen. Alleen al dit weekeinde bereikten ruim 1400 migranten het Italiaanse eiland Lampedusa, dat tussen Noord-Afrika en Sicilië ligt.

Particuliere reddingswerkers hadden onlangs al gemeld dat opnieuw grote aantallen migranten de gevaarlijke reis naar Europa maken. Dit gebeurt vaak vanuit Libië met volgestouwde rubberboten en schepen. Volgens een telling van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn dit jaar al ruim 10.700 migranten naar Italië gekomen. Vorig jaar, tijdens de eerste coronagolf, was het ruim de helft minder (4100).

Rechtse partijen, waaronder regeringspartij Lega van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Salvini, waarschuwen voor duizenden illegale immigranten. Salvini riep op tot crisisberaad met premier Draghi en eiste dringend maatregelen. Zelf moet de ex-minister terechtstaan omdat hij als bewindsman in 2019 weigerde bootvluchtelingen van boord te laten gaan.

Meer uit Buitenland

Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

21 minuten geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

1 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

4 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

6 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

6 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

7 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

8 uur geleden