Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds meer Aziatische landen weren vluchten uit VK

Steeds meer Aziatische landen weren vluchten uit VK

MANILLA (ANP/DPA) - Steeds meer Aziatische landen weren vluchten uit het Verenigd Koninkrijk. Terwijl Europese landen als Nederland de beperkingen voor reizigers versoepelen, hebben Japan, Zuid-Korea en de Filipijnen juist strenge maatregelen aangekondigd.

Internationaal bestaat grote bezorgdheid over een nieuwe variant van het coronavirus die is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Nederland legde afgelopen weekend het vliegverkeer stil, maar die maatregel vervalt woensdag. Reizigers moeten wel een recente, negatieve PCR-coronatest kunnen overleggen om toegelaten te worden.

Wereldwijd hadden tientallen landen vergelijkbare maatregelen genomen als Nederland. Die lijst groeit nog steeds. De Japanse regering maakte bekend dat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk vanaf donderdag worden geweerd. Japanners en mensen met een verblijfsvergunning zijn nog wel welkom, maar moeten na aankomst in quarantaine.

Eind van het jaar

Zuid-Korea maakte woensdag bekend dat vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk per direct worden geweerd. Die maatregel duurt tot het eind van het jaar. De Filipijnen laten tussen kerstavond en de jaarwisseling geen vluchten uit Groot-Brittannië meer toe, aldus een regeringswoordvoerder.

De Britse autoriteiten zeggen dat de nieuwe variant van het coronavirus veel besmettelijker is. Die gemuteerde versie is ook in Nederland al vastgesteld.

Meer uit Buitenland

Aanklachten geen beletsel voor Trumps kandidatuur

NEW YORK (ANP) - Een aanklacht of veroordeling hoeft de voormalige president Donald J. Trump er niet van te weerhouden zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap, schrijft The New York Times.

33 minuten geleden
Trump aangeklaagd in zaak rond betalen zwijggeld Stormy Daniels

NEW YORK (ANP) - Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels, schrijft The New York Times. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

46 minuten geleden
Finland wordt 31e NAVO-lid na goedkeuring door Turks parlement

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turkije heeft als laatste NAVO-land het lidmaatschap van Finland goedgekeurd. De ratificatie was een formaliteit nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn goedkeuring had uitgesproken voor de toetreding. Ook de Turkse oppositie in het parlement sprak haar steun uit.

2 uur geleden
Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

3 uur geleden
Oekraïne: controle over nog maar een derde van Bachmoet

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne heeft nog maar de controle over een derde van Bachmoet, bevestigt een adviseur van de president na meldingen van internationale waarnemers. De stad in het oosten van het land is al maanden het toneel van een bloedige strijd met de Russen.

5 uur geleden
Gelekte documenten tonen Russische geheime plannen in cyberoorlog

HAMBURG/WASHINGTON (ANP) - Gelekte Russische documenten bieden een zeldzame kijk op hoe Rusland cyberaanvallen uitvoert, desinformatie verspreidt en het internet in de gaten houdt, meldt een internationale groep media. Zij wisten de hand te leggen op ruim 5000 pagina's vertrouwelijke bedrijfsdocumenten van de in Moskou gevestigde onderneming Vulkan die tools maakt voor de Russische cyberoorlog tegen bijvoorbeeld vliegvelden, energiecentrales en overheden. De geheime gegevens geven "voor het eerst inzicht in hun wapenarsenaal, en onthullen hun strategie", aldus het Duitse Der Spiegel.

7 uur geleden
Gevluchte vader van meisje met antioorlogstekening opgepakt

MINSK (ANP/RTR) - Een man die in Rusland tot twee jaar strafkamp is veroordeeld vanwege zijn kritiek op de Russische strijdkrachten en wiens dochter een antioorlogstekening maakte, is opgepakt in Belarus. Deze Aleksej Moskaljov (54) zat in de buurt van Moskou in huisarrest, maar vluchtte dinsdag voordat een rechtbank hem later die dag veroordeelde.

8 uur geleden