Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steden kijken of maatregelen nodig zijn voor WK-wedstrijd Marokko

Steden kijken of maatregelen nodig zijn voor WK-wedstrijd Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam en Rotterdam kijken de komende dagen of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn rondom de WK-wedstrijd van Marokko tegen Canada aanstaande donderdag. In de steden ontstonden zondag, evenals in Den Haag, rellen nadat honderden mensen de straten waren opgegaan na de winst van Marokko tegen België (2-0).

Op dit moment kunnen de gemeenten nog niet zeggen of er maatregelen zullen volgen. Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema overlegt de driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) later deze week of extra inzet op straat nodig is. De VVD in de hoofdstad heeft aangekondigd vragen te willen stellen in de gemeenteraadsvergadering over de rellen van zondag. Ook in de Rotterdamse gemeenteraad wordt dit nog besproken.

In Den Haag heeft de driehoek maandag overlegd. "We zien in het speelschema geen aanleiding om te veronderstellen dat het opnieuw onrustig wordt", zegt een woordvoerster van de gemeente. "We zijn goed voorbereid, we hebben zondag ook niet extra hoeven opschalen. We houden alles goed in de gaten, we praten zo veel mogelijk met mensen in de wijk en daar gaan we mee door."

Den Haag noemt het "jammer dat er ongeregeldheden waren, het is altijd vervelend als het ergens onrustig is, maar het was relatief snel voorbij vergeleken met andere steden." Waardoor het overwinningsfeest uit de hand liep, weet de gemeente niet. "Het is altijd ingewikkeld om in het hoofd te kruipen van mensen die overgaan tot geweld. Je hebt maar een enkeling van binnen of van buiten daarvoor nodig. Het eerste deel van de avond was een groot feest."

Meer uit Voetbal

Ajax begint met Baas en Brobbey tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Ajax begint met Youri Baas aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De linksbenige verdediger krijgt de voorkeur boven Owen Wijndal en Calvin Bassey, die op de bank zitten als er om 12.15 uur wordt afgetrapt.

27 minuten geleden
Spakenburg maakt zich op voor bijzondere bekeravond met PSV

SPAKENBURG (ANP) - De bezoekers van het supportershome van de amateurs van SV Spakenburg kijken raar op als er plotseling een verslaggever van de BBC komt binnenlopen. De journalist wil weten hoeveel speciale sjaaltjes er zijn verkocht voor de halve finale van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "Afgelopen donderdag al 1200", antwoordt een jongen in zijn beste Engels. "Daarna hebben we nauwelijks meer tijd gehad om te tellen."

4 uur geleden
Een bekerfinale op zondag is onbespreekbaar voor Spakenburg

SPAKENBURG (ANP) - Voorzitter Marc Schoonebeek van amateurclub SV Spakenburg rekent zich niet rijk in de aanloop naar de halve eindstrijd van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "We hebben misschien 2 procent kans dat we de finale halen", zegt Schoonebeek. "Maar mocht het toch lukken, dan voetballen we die niet op zondag. Dat kan niet eens met onze statuten."

4 uur geleden
Van Nistelrooij krijgt weer geel en is bij nieuwe kaart geschorst

NIJMEGEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij is nog één gele kaart verwijderd van een schorsing. De trainer van PSV werd zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC (2-4) bestraft door scheidsrechter Edwin van de Graaf.

11 uur geleden
PSV-trainer Van Nistelrooij geniet in Nijmegen van zijn elftal

NIJMEGEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij keek met een goed gevoel terug op de door PSV met 4-2 gewonnen uitwedstrijd tegen NEC. "Ik heb een scherp en agressief PSV gezien, ook aan de bal. Ik heb genoten van mijn team, we hebben een hoog niveau gehaald", zei de coach van de Eindhovenaren.

12 uur geleden
RKC Waalwijk naar negende plaats in Eredivisie na zege op Vitesse

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is door een zege op Vitesse opgerukt naar de negende plek in de Eredivisie. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 door een treffer van Michiel Kramer.

12 uur geleden
FC Barcelona wint simpel bij hekkensluiter Elche (0-4)

ELCHE (ANP) - FC Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Elche met overtuiging gewonnen. De koploper won met 4-0 in Elche. Het is voor de Catalanen een evenaring van de grootste zege van het seizoen; ook tegen Real Valladolid (thuis), Cádiz (uit) en Athletic Club (thuis) werd het 4-0.

12 uur geleden