Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Startsein voor vaccinatiecampagne in Suriname

Startsein voor vaccinatiecampagne in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Suriname begint dinsdag met het vaccineren van de bevolking. Als eerste komen de zorgmedewerkers die direct contact hebben met coronapatiënten aan de beurt. De aftrap van de vaccinatiecampagne is in het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Bij de start van de campagne beschikt Suriname over 1000 doses van het AstraZeneca-vaccin. Hiermee kunnen vijfhonderd medewerkers ingeënt worden. Deze partij vaccins was een gift van het bevriende Barbados. Het is nog niet duidelijk wanneer Suriname de volgende partij vaccins ontvangt. In totaal moeten de komende tijd ruim 400.000 mensen in Suriname gevaccineerd worden.

Net als in veel andere landen zijn er ook in Suriname mensen die het vaccin weigeren. De voorlichtingsfilm die speciaal gemaakt is voor deze vaccinatiecampagne zal aan dit onderwerp ook aandacht besteden.

Ondertussen loopt het aantal besmettingen met het coronavirus snel terug. Maandag is er maar één positief geval gemeld. In totaal kent Suriname nu sinds het begin van de uitbraak een kleine 9000 positieve gevallen. In de ziekenhuizen liggen nog 23 personen met het virus, zes patiënten liggen op de intensive care.

Meer uit Buitenland

Russische cyberaanvallen bestraft met EU-sancties

LUXEMBURG (ANP) - Zes personen die werkten voor Russische groepen die phishing-emails verstuurden en cyberaanvallen organiseerden in Europa en Oekraïne zijn toegevoegd aan de Europese sanctielijst voor internetaanvallen.

12 minuten geleden
EU-sancties: Europese partijen mogen geen Russisch geld aannemen

LUXEMBURG (ANP) - Europese nieuwsorganisaties, politieke instellingen en ngo's mogen geen geld meer aannemen van Russische staatsinstellingen. De maatregel moet Russische beïnvloeding van het publieke debat en de Europese democratische processen tegengaan.

26 minuten geleden
Prinses Anne in het ziekenhuis met een hersenschudding

LONDEN (ANP) - Prinses Anne ligt in het ziekenhuis van Bristol met een hersenschudding en lichte verwondingen. Buckingham Palace laat weten dat de 73-jarige zus van koning Charles zondagavond gewond is geraakt bij "een incident" op het landgoed Gatcombe Park.

1 uur geleden
Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor "consequenties".

2 uur geleden
Volt'ers sluiten aan bij Groenen in Europees Parlement

BRUSSEL (ANP) - De vijf nieuwverkozen Europarlementariërs van Volt blijven bij de groene fractie in het Europees Parlement. De leden van de pan-Europese partij voelen niets voor een overstap naar de liberalen. De Groenen, die flink verloren bij de Europese verkiezingen maar toch mikken op deelname aan de 'coalitie' waarop de nieuwe Europese Commissie zal steunen, zijn blij met de versterking.

3 uur geleden
EU-buitenlandchef wil Hongaars veto omzeilen bij geld Oekraïne

LUXEMBURG (ANP) - De EU-buitenlandchef Josep Borrell zegt een manier gevonden te hebben om geld naar Oekraïne te zenden zonder dat Hongarije dit blokkeert. Dat heeft Borrell gezegd bij binnenkomst bij een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

3 uur geleden
Vier burgers gedood bij aanslagen in Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - Bij de aanslagen in de Russische autonome republiek Dagestan zijn zeker vier burgers gedood, melden de autoriteiten. Eerder was niet bekend hoeveel burgerslachtoffers waren gevallen.

4 uur geleden