Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Startbewijs Vierdaagse wordt overdraagbaar via speciaal platform

Startbewijs Vierdaagse wordt overdraagbaar via speciaal platform

NIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die zich inschrijven voor de Vierdaagse in Nijmegen, maar later besluiten die niet te lopen, kunnen vanaf dit jaar hun startbewijs te koop aanbieden op een speciaal platform op de website van Stichting DE 4DAAGSE. Het overdragen van een ongebruikt startbewijs is al heel lang een wens van Vierdaagselopers. Voor de Vierdaagse worden maximaal 47.000 startkaarten verkocht voor 115 euro per ticket, zes euro duurder dan vorig jaar, aldus een woordvoerster van de organisatie.

De inschrijving voor de 106e Vierdaagse start op 12 februari. Het speciale platform gaat open zodra alle 47.000 startkaarten zijn verkocht. Er zijn vrijwel altijd meer liefhebbers dan kaarten. Tot nu toe hadden lopers twee weken de tijd om hun inschrijving te annuleren. Ze kregen dan hun inschrijfgeld terug. Dat kan nu niet meer, aldus de organisatie. Wie ingeschreven is, maar toch niet kan of wil lopen, krijgt tot 1 juni de tijd om de startkaart in de aanbieding te doen. Een wandelaar die geen startkaart kon bemachtigen kan via het platform zo'n inschrijving kopen. De aanbieder krijgt via de Vierdaagseorganisatie zijn inschrijfgeld terug minus enkele euro's administratiekosten.

Het is volgens de organisatie nog steeds verboden om onderling startbewijzen te verkopen. "Het moet via ons, want wij moeten een deugdelijke registratie bijhouden, aangezien het Vierdaagsekruisje een officiële koninklijke onderscheiding is", zegt de woordvoerster.

Net als vorig jaar is er geen loting voor startkaarten. Tussen 12 februari en 1 maart kunnen kinderen tussen 12 en 18 jaar zich inschrijven en ook iedereen die al eerder met succes de Vierdaagse uitliep. Op 4 maart start de vrije inschrijving, die vorig jaar binnen een dag was uitverkocht. Als er 47.000 inschrijvingen zijn gedaan, stopt de kaartverkoop. Vorig jaar voltooiden 39.019 wandelaars de tocht.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

11 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

19 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

19 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

20 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

20 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

23 uur geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden