Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Startbewijs Vierdaagse wordt overdraagbaar via speciaal platform

Startbewijs Vierdaagse wordt overdraagbaar via speciaal platform

NIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die zich inschrijven voor de Vierdaagse in Nijmegen, maar later besluiten die niet te lopen, kunnen vanaf dit jaar hun startbewijs te koop aanbieden op een speciaal platform op de website van Stichting DE 4DAAGSE. Het overdragen van een ongebruikt startbewijs is al heel lang een wens van Vierdaagselopers. Voor de Vierdaagse worden maximaal 47.000 startkaarten verkocht voor 115 euro per ticket, zes euro duurder dan vorig jaar, aldus een woordvoerster van de organisatie.

De inschrijving voor de 106e Vierdaagse start op 12 februari. Het speciale platform gaat open zodra alle 47.000 startkaarten zijn verkocht. Er zijn vrijwel altijd meer liefhebbers dan kaarten. Tot nu toe hadden lopers twee weken de tijd om hun inschrijving te annuleren. Ze kregen dan hun inschrijfgeld terug. Dat kan nu niet meer, aldus de organisatie. Wie ingeschreven is, maar toch niet kan of wil lopen, krijgt tot 1 juni de tijd om de startkaart in de aanbieding te doen. Een wandelaar die geen startkaart kon bemachtigen kan via het platform zo'n inschrijving kopen. De aanbieder krijgt via de Vierdaagseorganisatie zijn inschrijfgeld terug minus enkele euro's administratiekosten.

Het is volgens de organisatie nog steeds verboden om onderling startbewijzen te verkopen. "Het moet via ons, want wij moeten een deugdelijke registratie bijhouden, aangezien het Vierdaagsekruisje een officiële koninklijke onderscheiding is", zegt de woordvoerster.

Net als vorig jaar is er geen loting voor startkaarten. Tussen 12 februari en 1 maart kunnen kinderen tussen 12 en 18 jaar zich inschrijven en ook iedereen die al eerder met succes de Vierdaagse uitliep. Op 4 maart start de vrije inschrijving, die vorig jaar binnen een dag was uitverkocht. Als er 47.000 inschrijvingen zijn gedaan, stopt de kaartverkoop. Vorig jaar voltooiden 39.019 wandelaars de tocht.

Meer uit Binnenland

Kabinet overweegt bevrijdingsfestivals nog één keer te helpen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet overweegt de bevrijdingsfestivals nog één editie uit hun geldnood te helpen. Dat zou dan wel de laatste keer zijn, schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Vincent Karremans aan de Tweede Kamer.

44 minuten geleden
Telegram haalt 'bangalijsten' offline

AMSTERDAM (ANP) - Telegram heeft de zogeheten bangalijsten verwijderd, meldt expertisecentrum onlinemisbruik Offlimits. Na meerdere vergeefse verzoeken aan Telegram om de lijsten te verwijderen, diende Offlimits een handhavingsverzoek in bij de toezichthouders. En met succes, want de 'bangalijsten' zijn op het berichtenplatform offline gehaald.

1 uur geleden
Cultuurfonds vindt bezuinigingen OCW 'klap in gezicht' sector

AMSTERDAM (ANP) - De bezuinigingen die worden doorgevoerd op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn "een klap in het gezicht van de kunst- en cultuursector". Dat zegt directeur Cathelijne Broers van het Cultuurfonds.

3 uur geleden
Agema bezorgd over terugloop ic, maar vreest geen overbelasting

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Fleur Agema vindt geen enkel begrip bij de oppositie voor haar plannen met de zorgsector en de geplande bezuinigingen. In het debat over haar begroting voor 2025 clasht ze daarover frontaal met de linkse oppositiepartijen. Die verwijten haar dat ze als minister niet waarmaakt waar ze als PVV-Tweede Kamerlid jarenlang voor streed.

3 uur geleden
Huisartsenclub twijfelt aan betrouwbaarheid Zorgkaart

DEN HAAG (ANP) - De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) stapt uit de adviesraad van ZorgkaartNederland, een platform van de Patiëntenfederatie Nederland waarop patiënten een zorgverlener kunnen waarderen. De vereniging heeft twijfels gekregen over de betrouwbaarheid.

3 uur geleden
Minister Van Weel: Nederland loopt achter bij aanpak cybercrime

DEN HAAG (ANP) - Nederland en andere landen lopen achter bij de aanpak van onlinecriminaliteit. Dat heeft justitieminister David van Weel gezegd. "We hebben deze markt ondergereguleerd, we hebben te laat een been bijgetrokken, als overheid, maar ook als opsporingsdiensten. Dat betekent dat we nu een inhaalslag te maken hebben", stelde Van Weel in een commissiedebat met de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Coalitieleiders praten weer over asielmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - In het Catshuis zijn de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer bijeen om te praten over het compromis dat PVV en NSC hebben bereikt over asielmaatregelen. Vooral de VVD zit nog met aanvullende vragen en wil mogelijk nog wat aanpassingen van het pakket.

4 uur geleden