Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Starbucks grote winnaar op Wall Street na recordkwartaal

Starbucks grote winnaar op Wall Street na recordkwartaal

NEW YORK (ANP) - Starbucks is vrijdag bijna een tiende meer waard geworden bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalcijfers waarin de koffieketen een recordomzet meldde. Liefhebbers van de koffie en het gebak van Starbucks hebben zich duidelijk niet laten afschrikken door hogere prijzen.

Wall Street toonde over de gehele linie herstel na de publicatie van het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daaruit bleek dat er in de Verenigde Staten in oktober meer nieuwe banen zijn bijgekomen dan verwacht. De werkloosheid nam daarentegen wel iets sterker toe dan voorzien.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 1,2 procent hoger op 32.380 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 3765 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij op 10.459 punten.

DoorDash

DoorDash maakte een koerssprong van zo'n 11 procent. De maaltijdbezorger haalde afgelopen kwartaal een record aan bestellingen binnen en boekte meer omzet dan verwacht.

PayPal zakte bijna 6 procent. De onlinebetaaldienst presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. De omzetverwachting voor het huidige kwartaal viel echter tegen. De resultaten van het mobiele betalingsplatform Block (plus 10 procent) werden wel goed ontvangen. Block is het voormalige Square, dat mede werd opgericht door Jack Dorsey, de medeoprichter en oud-topman van Twitter.

Coinbase

Cryptobeurs Coinbase, die ook met cijfers kwam, klom 12,5 procent. Mediaconcern Warner Bros. Discovery zakte afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers en verloor bijna 3 procent. De kwartaalcijfers van bioscoopketen Cinemark werden beloond met een koerswinst van ruim 7 procent.

Chinese techbedrijven met noteringen in de VS werden flink hoger gezet, na de eerdere rally op de beurs in Hongkong. Bedrijven als Alibaba, JD.com, Baidu en NetEase stegen tot meer dan 8 procent door de aanhoudende geruchten dat China het strenge zero-Covid-beleid zal laten varen.

DraftKings

DraftKings leverde dik 18 procent in. Het bedrijf dat actief is met sportweddenschappen leed afgelopen kwartaal minder verlies dan gevreesd. Ook verhoogde het bedrijf zijn omzetverwachting voor dit jaar. Het bedrijf waarschuwde echter dat een lange economische neergang een negatief effect zal hebben op de bestedingen van zijn gebruikers.

De euro was 0,9866 dollar waard, tegen 0,9758 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,6 procent meer op 92,23 dollar. Brentolie steeg 4,1 procent in prijs tot 98,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Kredietbeoordelaar S&P verlaagt Franse kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/AFP) - Kredietbeoordelaar S&P Global verlaagt de kredietwaardigheid van Frankrijk, mede omdat het begrotingstekort van de Franse overheid de komende jaren hoger uitvalt dan verwacht. S&P verlaagt daarom de rating van AA naar AA-.

6 uur geleden
Computerbedrijf Dell hard omlaag op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De fabrikant van computers en servers Dell Technologies was vrijdag een opvallende verliezer op de aandelenbeurzen in New York na bekendmaking van kwartaalcijfers. Daarbij kwam Dell onder meer met een tegenvallende winstverwachting voor het lopende kwartaal. Dat werd door beleggers op Wall Street afgestraft met een koersverlies van bijna 18 procent.

6 uur geleden
Grote autoshow in Genève stopt na 119 jaar

GENÈVE (ANP/AFP) - De internationale autoshow in het Zwitserse Genève komt na een geschiedenis van 119 jaar voorgoed ten einde. Volgens de organisatoren van de Geneva International Motor Show, zoals de expo officieel heet, hangt dat besluit vooral samen met de verminderde interesse van autobedrijven en ook bezoekers.

7 uur geleden
Vermogen oprichter computermaker Dell fors lager na koersval

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Michael Dell, de oprichter en topman van de grote computerfabrikant Dell Technologies, zag vrijdag een flink deel van zijn vermogen in rook opgaan door een zware koersval van het aandeel Dell op de beurzen in New York. Dell kwam namelijk met cijfers en vooruitzichten die niet goed vielen bij beleggers op Wall Street. Het aandeel dook daarop tot wel 23 procent in de min, de sterkste koersdaling op één dag ooit.

8 uur geleden
Olieprijzen gedaald in mei, ook merkbaar aan de pomp

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn in mei gedaald en dat is ook te merken aan de pomp waar automobilisten wat minder kwijt zijn voor brandstof. Op de oliemarkt wordt nu uitgekeken naar de vergadering van oliekartel OPEC+ op zondag, waar naar verwachting de productiebeperkingen verder verlengd zullen worden.

9 uur geleden
AEX sluit licht lager na inflatiecijfers eurozone en VS

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag op de laatste handelsdag van mei met een kleine min gesloten. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar cijfers over de inflatie in de eurozone en de Verenigde Staten. De inflatie in het eurogebied liep in mei sterker op dan verwacht. Volgende week vergadert de Europese Centrale Bank (ECB) over de rente en er wordt algemeen verwacht dat de ECB dan overgaat tot een eerste renteverlaging.

10 uur geleden
Frankrijk weert Israëlische bedrijven van grote defensiebeurs

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Frankrijk weert Israëlische bedrijven van deelname aan een grote defensiebeurs die wordt gehouden in de buurt van Parijs. Die Eurosatory-beurs vindt volgende maand plaats. De Franse overheid heeft nu besloten geen Israëlische bedrijven toe te laten, aldus de organisatoren.

10 uur geleden