Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stalker valt Apple-topman Tim Cook al ruim een jaar lastig

Stalker valt Apple-topman Tim Cook al ruim een jaar lastig

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple-topman Tim Cook wordt al ruim een jaar lastiggevallen door een vrouw en Apple heeft een contactverbod tegen haar aangevraagd en gekregen. Dat valt op te maken uit rechtbankdocumenten van de Santa Clara Superior Court waar de lokale krant The Mercury News als eerste over berichtte.

De vrouw begon eind 2020 met Twitterberichtjes waarin ze beweerde dat ze Cooks echtgenote was. Ook zou Cook de vader van haar tweeling zijn en maakte ze een Twitteraccount aan waarin ze haar eigen achternaam veranderd had in Cook.

Tussen eind oktober 2020 en half november datzelfde jaar mailde de vrouw Cook ruim tweehonderd keer. Volgens Apples aanvraag werd de toon van die e-mails snel bedreigender en beangstigender. Zo stuurde ze onder meer foto's van een vuurwapen dat ze had gekocht.

Aanstootgevende namen

Tegelijkertijd registreerde ze allerlei bedrijven in New York, Californië en haar thuisstaat Virginia met vaak aanstootgevende namen. Daarbij gaf ze Cook op als bestuurder of anderszins betrokken bij de ondernemingen met Cooks thuisadres of het adres van het hoofdkantoor van Apple. Cook heeft geprobeerd om die ondernemingen op te laten heffen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt.

In oktober vorig jaar dook de vrouw op bij het appartement van Cook in Palo Alto. Daar werd ze weggestuurd door de bewaking. In de maanden daarna bleef ze Cook mailen, onder meer met een verzoek om 500 miljoen dollar. Begin dit jaar kondigde ze op een nieuwe Twitteraccount aan dat Cook zelfmoord zou plegen en claimde ze dat hij hiv zou hebben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit week fors hoger af na teken dat inflatie afremt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een flinke plus gesloten. Daarmee won Wall Street voor de derde dag op rij. Beleggers reageerden onder meer op een bericht dat een favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve in april minder snel toenam dan de maand ervoor. Het kan een teken zijn dat de prijsstijgingen wat gaan afremmen.

46 minuten geleden
Bitcoin zakt verder weg, ook nu aandelenbeurzen weer stijgen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is vrijdag net als die van de meeste andere cryptomunten gedaald. De belangrijkste digitale munt was rond 21.00 uur Nederlandse tijd zo'n 28.500 dollar waard (ongeveer 26.500 euro). Het is de achtste week op rij dat de waarde van de bitcoin is gedaald en dat gebeurt voor het eerst in meer dan tien jaar. De aandelenbeurzen stegen juist aan het einde van de handelsweek.

1 uur geleden
Eindhoven nog niet verzocht vluchten over te nemen van Schiphol

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport is nog niet gevraagd om de komende periode vluchten over te nemen van Schiphol. Als die verzoeken komen, gaat de luchthaven kijken wat er mogelijk is. "Als het kan, zal het sowieso gaan om een zeer beperkt aantal vluchten", aldus een woordvoerster. Vanwege de grote drukte op Schiphol wil de luchthaven mogelijk vluchten verplaatsen naar regionale luchthavens.

5 uur geleden
Kiev: Oekraïense boeren hebben vijfde minder granen gezaaid

KIEV (ANP/RTR) - Oekraïense boeren hebben het zaaien deze lente bijna afgerond. Het oppervlak dat met granen zoals tarwe is gezaaid is ruim een vijfde kleiner dan vorig jaar, meldt het Oekraïense ministerie van Landbouw. Het zaaigebied is een stuk kleiner door de oorlog in het land.

7 uur geleden
G7: OPEC heeft cruciale rol bij aanpak krapte op oliemarkt

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC heeft een "cruciale rol" bij het aanpakken van de krapte op de wereldwijde oliemarkt en het verlagen van de hoge energieprijzen. Dat stelt de G7, de groep van zeven rijke industrielanden, in een verklaring. Volgende week gaan de OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland weer vergaderen over de productie.

8 uur geleden
Britse premier Johnson wil olie en gas blijven winnen in Noordzee

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson wil olie en gas blijven winnen in de Noordzee om de stijgende kosten van het levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken. Ook roept Johnson energiebedrijven op te blijven investeren in fossiele brandstoffen.

9 uur geleden
Klein aantal vluchten easyJet nog verstoord na IT-problemen

LONDEN (ANP) - Een klein aantal vluchten van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is vrijdag nog verstoord, na de IT-problemen een dag eerder. In een verklaring stelt easyJet dat vanwege een probleem met het IT-systeem donderdag ongeveer 200 vluchten werden getroffen. Het probleem was binnen een paar uur verholpen en easyJet voerde die dag bijna 1500 vluchten uit over het hele netwerk.

10 uur geleden