Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staking treft negen kartonfabrieken

Staking treft negen kartonfabrieken

UTRECHT (ANP) - Negen kartonfabrieken van Smurfit Kappa krijgen woensdag en donderdag te maken met stakingen. Werknemers in Nederland zijn ontevreden over de opstelling van de papierfabrikant bij een nieuwe onderhandelingsronde over een cao, melden vakbonden FNV en CNV.

Volgens onderhandelaar Albert Kuiper van FNV heeft Smurfit Kappa geen oog voor de inbreng van werknemers bij de gesprekken over een nieuwe cao voor werknemers die in fabrieken voor golfkarton werken. Volgens CNV speelt onder andere een conflict over het invullen van roosters, waardoor werknemers nu zo'n drie tot vier dagen onbetaald zouden werken. Doordat Smurfit Kappa bij zijn cao-voorstellen niets aan die urenverdeling deed, zijn de vakbonden ontevreden.

Kuiper benadrukt dat vrijwel elk handels- of winkelbedrijf met golfkarton te maken heeft. "Van FrieslandCampina tot aan Nike, ze hebben het allemaal nodig voor grote verpakkingen. Maar ik verwacht wel dat er buffers zijn, dus tot tekorten zal de 48 uursstaking niet direct leiden", zegt hij. "Maar Smurfit Kappa kan zijn orders niet op tijd nakomen en dat zullen ze zeker voelen."

Smurfit Kappa heeft nog niet gereageerd op een verzoek om een reactie.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

3 uur geleden
Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

6 uur geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

6 uur geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

8 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

9 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

10 uur geleden
Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

1 dag geleden