Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staking dreigt op Parijse luchthavens voor Olympische Spelen

Staking dreigt op Parijse luchthavens voor Olympische Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Vakbonden van werknemers op de Parijse luchthavens willen in de week voor de Olympische Spelen in Parijs staken om een geschil over bonussen voor het personeel. De bonden CGT, CFDT, FO en UNSA eisen dat alle medewerkers een olympische bonus krijgen.

Ze bekritiseren de "eenzijdige beslissingen" van het bestuur om alleen aan bepaalde personeelsleden bonussen uit te keren. De luchthavens Charles de Gaulle en Orly zijn de belangrijkste toegangspoorten tot Frankrijk voor buitenlandse bezoekers van de Olympische Spelen. Naar verwachting gaat het om tot 350.000 mensen per dag tijdens de Spelen. Ook duizenden atleten en hun uitrusting zoals kajaks, fietsen of polsstokken komen aan op deze luchthavens.

Vakbonden die werknemers in de gehele Franse publieke sector vertegenwoordigen eisen extra loon voor het moeten werken tijdens de Olympische Spelen in Parijs van 26 juli tot 11 augustus. Het sportspektakel valt tijdens de traditionele zomervakantie in Frankrijk. Politie, luchtverkeersleiders, vuilnismannen, rijksambtenaren, metro- en treinbestuurders en brandweerlieden stellen allemaal eisen. Hierdoor staan hun werkgevers onder druk om toe te geven om verstoringen te voorkomen.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

6 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

7 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

8 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

10 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

11 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

11 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

11 uur geleden